Καιρός: Προ των πυλών νέα κακοκαιρία, προειδοποιήσεις για μεγάλο όγκο νερού σε αρκετές περιοχές

Πρόβλεψη για πάνω από 70 τόνους νερού ανά στρέμμα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη  — Έρχεται σημαντική επιδείνωση στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα

Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια της χώρας, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ο καιρός με μια ματιά

-Έντονες βροχές και καταιγίδες Παρασκευή και Σάββατο. Βελτίωση από την Κυριακή

-Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας το Σάββατο στα βόρεια στους 23 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου

-Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ με ενίσχυση από τη Δευτέρα

Στην Αθήνα το Σάββατο είναι πιθανόν να έχουμε παροδικές μπόρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 31 βαθμών Κελσίου.

Το σκηνικό του καιρού από σήμερα αλλάζει άρδην με πτώση της θερμοκρασίας, βροχοπτώσεις και έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Παρασκευή, από το Ιόνιο και σταδιακά προς τα ανατολικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ ενδέχεται τα φαινόμενα να συνοδεύονται από χαλάζι και έντονους κεραυνούς.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα συναντήσουμε έντονους βοριάδες στο Αιγαίο και Ιόνιο.

Στην Αττική η ημέρα ξεκινά με ηλιοφάνεια αλλά προς το βράδυ θα σημειωθούν καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία έως τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται ήπιες καιρικές συνθήκες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Ο υδράργυρος στο κέντρο της πόλης θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Προσοχή για μεγάλο όγκο νερού

Σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί:

«Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνεται με χρονικό βήμα τριώρου ο όγκος νερού που αναμένεται να πέσει σε περιοχές της χώρας μας από αύριο τα ξημερώματα μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής περίπου.

Στο πάνω μέρος του χάρτη υπάρχει η ένδειξη για την ημέρα και την ώρα όπου ισχύει η πρόγνωση και στο κάτω μέρος του χάρτη η χρωματική κλίμακα σε χιλιοστά. Τονίζεται ότι 1 χιλιοστό αντιστοιχεί σε χίλια λίτρα νερού ή έναν τόνο ανά στρέμμα.

Εντυπωσιακό για την εποχή ότι βλέπουμε σε αρκετές περιοχές να τερματίζει η κλίμακα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν περιοχές όπου θα δούμε ενδεχομένως και πάνω από 70 τόνους νερού ανά στρέμμα! Οι τιμές αυτές οδηγούν σε εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις λόγω πλημμυρών ή και καταστροφών από χαλάζι κτλ.

Για τον λόγο αυτό έκρινα απαραίτητο να δώσω ελεύθερα τα αποτελέσματα από το μετεωρολογικό μας μοντέλο που χρησιμοποιούμε στον τηλεοπτικό μας σταθμό OPEN — Το Ανοιχτό Κανάλι προκειμένου να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι για το επικίνδυνο της κατάστασης.

Ενημερωθείτε και ενημερώστε!

Καλή συνέχεια σε όλες και σε όλους και πολύ μεγάλη προσοχή!!!»

Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνεται με χρονικό βήμα τριώρου ο όγκος νερού που αναμένεται να πέσει σε περιοχές της χώρας μας από αύριο τα ξημερώματα μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής περίπου.

Στο πάνω μέρος του χάρτη υπάρχει η ένδειξη για την ημέρα και την ώρα όπου ισχύει η πρόγνωση και στο κάτω μέρος του χάρτη η χρωματική κλίμακα σε χιλιοστά. Τονίζεται ότι 1 χιλιοστό αντιστοιχεί σε χίλια λίτρα νερού ή έναν τόνο ανά στρέμμα.

Εντυπωσιακό για την εποχή ότι βλέπουμε σε αρκετές περιοχές να τερματίζει η κλίμακα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν περιοχές όπου θα δούμε ενδεχομένως και πάνω από 70 τόνους νερού ανά στρέμμα! Οι τιμές αυτές οδηγούν σε εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις λόγω πλημμυρών ή και καταστροφών από χαλάζι κτλ.

Για τον λόγο αυτό έκρινα απαραίτητο να δώσω ελεύθερα τα αποτελέσματα από το μετεωρολογικό μας μοντέλο που χρησιμοποιούμε στον τηλεοπτικό μας σταθμό OPEN — Το Ανοιχτό Κανάλι προκειμένου να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι για το επικίνδυνο της κατάστασης.

Ενημερωθείτε και ενημερώστε!

Καλή συνέχεια σε όλες και σε όλους και πολύ μεγάλη προσοχή!!!

Posted by Klearhos Marousakis on Thursday, July 7, 2022

‘Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Η διαταραχή που έρχεται από τη κεντρική Ευρώπη θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις την Παρασκευή και το Σάββατο καθώς και πτώση θερμοκρασίας, κυρίως στα βόρεια.

Η επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπεται από σήμερα Παρασκευή καθώς και το Σάββατο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα 

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι — απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του βορείου Αιγαίου αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το βράδυ στα βορειότερα νησιά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο 

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, το Ιόνιο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 23 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-07-2022
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στα δυτικά και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. . 

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: