Καιρός: Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τους κεραυνούς, οδηγίες προς τους πολίτες

Οι κινήσεις που πρέπει να γνωρίζουμε, χαλάει ο καιρός το Σάββατο με βροχές και στην Αττική

Έπειτα από τη νέα επιδείνωση του καιρού που αναμένεται από αύριο Σάββατο με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής)  που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και  πολλούς κεραυνούς, αξίζει να εστιάσουμε στις συμβουλές προστασίας.

Πώς θα προστατευτούμε από κεραυνούς, χρήσιμες συμβουλές από τον Θοδωρή Κολυδά

Με ένα χρηστικό tweet o διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς παρέχει χρήσιμες και σωτήριες συμβουλές προς τους πολίτες ως προς το πώς μπορούν να προστατευθούν από κεραυνούς.


Δείτε την ανάρτησή του 

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το Σαββατοκύριακο 14-15/05, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Διαδοχικές διαταραχές στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα ενισχύσουν τις συνθήκες αστάθειας με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων στα ηπειρωτικά κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στα ορεινά και ημιορεινά, όπου υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Ιδιαίτερα το Σάββατο 14/05 πιθανότητα τοπικών βροχών και ενδεχομένως καταιγίδων υπάρχει και για τις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες  αναμένονται και στην Κρήτη. Την Κυριακή 15/05 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται μόνο στα ηπειρωτικά ενώ η πιθανότητα βροχόπτωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι αρκετά μικρή.

Στους σχετικούς χάρτες παρουσιάζεται ενδεικτικά ο άνεμος που αναμένεται τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου 14/05 και της Κυριακής 15/05.
Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: