Καιρός: Ποιες οι προβλέψεις για τις ημέρες του Πάσχα

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός την Μεγάλη Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να καταγράφει μικρή άνοδο., ενώ μόνο το βράδυ, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Ωστόσο, ο καιρός θα είναι άστατος από την Μεγάλη Παρασκευή έως και το Μεγάλο Σάββατο. Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα κεντρικά και βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά, ενώ αναμένεται να βρέξει και στην Αττική.

Από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ο καιρός βελτιώνεται και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία θα γίνει με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου προβλέπονται τοπικές βροχές.

Μεγάλη Παρασκευή
Καιρός: Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα βορειοανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ ανατολικοί-βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε πτώση.

Μεγάλο Σάββατο
Καιρός: Στα δυτικά άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 7 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα στα Δυτικά.
Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Κυριακή του Πάσχα
Καιρός: Στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές — απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 Με 6 και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε άνοδο στα δυτικά.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: