Καιρός με πιθανότητα χιονιά στην Πάρνηθα


Το τσουχτερό κρύο είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα, ενώ σημειώνονται τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές.

Μάλιστα την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να σημειωθεί μεταβολή προς ένα ακόμη πιο χειμωνιάτικο σκηνικό σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Για σήμερα πάντως η υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προβλέπει ακόμη και χιόνια στην Πάρνηθα. Συγκεκριμένα στη Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους, ενώ πιθανότητα χιονοπτώσεων υπάρχει για την Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, όμως προς το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά μέχρι το μεσημέρι έως 5 μποφόρ, όμως στα υπόλοιπα του νομού θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς.

Παγετός θα σημειωθεί έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, στη Δυτική Μακεδονία αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας και της Θράκης.

Μέσα από το weather.gr, το πληρέστερο site για τον καιρό, μπορείτε να μάθετε από την προηγούμενη μέρα, μέσα από χάρτες και ηχητικό, τον καιρό στην πόλη σας.

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: