Καιρός: Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων σε Εύβοια και Σποράδες

Σε κλοιό επικίνδυνων φαινομένων η χώρα και σήμερα. 

Σοβαρά προβλήματα εξακολουθεί να δημιουργεί το πέρασμα της κακοκαιρίας, σε πολλές περιοχές, με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα βόρεια. 

Σε περιοχές που βρέχονται από τα δυτικότερα και βορειότερα τμήματα του Αιγαίου Πελάγους θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η «ψυχρή λίμνη» που προκαλεί βροχές και καταιγίδες  σε μεγάλο μέρος της χώρας μας αναμένεται να διατηρηθεί πάνω από την χώρα μας με αποτέλεσμα τη διατήρηση της αστάθειας για πέμπτη ημέρα.

Live η εξέλιξη της κακοκαιρίας — Δείτε ΕΔΩ.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 25/08 θα είναι:

-Βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Αν. Στερεάς και της Πελοποννήσου θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια.

Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Κ. και Αν. Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τον αθροιστικό άνεμο που αναμένεται κατά την διάρκεια της Πέμπτης 25/08 και συνοψίζει τις κυριότερες περιοχές υψηλού κινδύνου.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.


Χωρίς ρεύμα οι Σποράδες από τις επτάμισι το πρωί

Xωρίς ρεύμα από τις 7:30 π.μ. βρίσκονται οι Σποράδες, καθώς σημειώθηκε βλάβη στο μεγάλο υποσταθμό της Εύβοιας όπου ξεκινά και ο μεγάλος υποθαλάσσιος αγωγός. Συνεργεία του ΔΕΔΗΕΕ επιχειρούν να εντοπίσουν τη βλάβη.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης τα νησιά είναι γεμάτα κόσμο και ελπίζει να δοθεί σύντομα λύση για να μην ταλαιπωρηθεί κανείς και να ολοκληρωθεί ομαλά η τουριστική σεζόν. “Αρκετή ζημιά μας έκαναν τα καιρικά φαινόμενα στον τουρισμό, αν και φαίνεται ότι αντέχουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Περίσσης.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmesqg6r3cy1)

Συναγερμό στην Πολιτική προστασία έχουν σημάνει οι τελευταίες προβλέψεις της ΕΜΥ για περαιτέρω κλιμάκωση της κακοκαιρίας, ενώ ενεργοποιήθηκε και το 112, μέσω του οποίου εστάλη μήνυμα στους κατοίκους και παραθεριστές, κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς αναμένονται πολύ ισχυρές καταιγίδες, ραγδαία φαινόμενα και με υψηλό όγκο βροχής.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο σήμερα είναι η πιο επιβαρυμένη ημέρα με τον καιρό ως το βράδυ να είναι δυνητικά επικίνδυνος καθώς τα φαινόμενα θα έχουν και ένταση και διάρκεια.

Την Παρασκευή ο καιρός θα παραμείνει άστατος, όμως μετά το απόγευμα ξεκινά η βελτίωση που θα έχει και διάρκεια. Πολύ λιγότερες και πολύ σε τοπικό επίπεδο οι καταιγίδες το Σάββατο, και από την Κυριακή ξεκινά ξανά ελληνικό καλοκαίρι με άνοδο της θερμοκρασίας που θα διατηρηθεί για αρκετές ημέρες.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: