Καιρός – Κακοκαιρία Φίλιππος: Διαρκείς προειδοποιήσεις για τον επερχόμενο χιονιά, «μην σας ξεγελά η λιακάδα στην Αττική»

Πυκνές χιονοπτώσεις και στην Αττική από το μεσημέρι,το τελευταίο πέρασμα της κακοκαιρίας Φίλιππος

Με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο η επέλαση της κακοκαιρίας «Φίλιππος», ενώ χιόνια αναμένεται να πέσουν και στην Αθήνα, με πιο έντονα φαινόμενα στα βορειοανατολικά της Αττικής από το μεσημέρι, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Σε σημερινή ανάρτησή του, το Forecast Weather Greece, προειδοποιεί: 

«Μην παραπλανάστε από την πρωινή λιακάδα στην Αττική! Ο τρόπος που θα κλείσει ο καιρός θα είναι εντυπωσιακός!

🔵 Στο χρονικό διάστημα 13:00-15:00 αναμένεται σημαντική υποτροπή από τα βορειοανατολικά του Νομού Αττικής με ισχυρές κατά διαστήματα χιονοπτώσεις σε όλο τον βόρειο κι ανατολικό άξονα. Χιονοστρώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους, σε εξάρσεις, ακόμη και σε μηδενικό υψόμετρο στις προαναφερθείσες περιοχές!

🔴 Γρήγορα μέσα στο μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Αττική με χιονόστρωση κατά βάση άνω των 200μ. κι στις εξάρσεις κατά τόπους και χαμηλότερα! Στα απολύτως πεδινά τμήματα πιθανώς να σημειώνεται χιονόνερο αρχικά λόγω ανεπαρκών θερμοκρασιών, ωστόσο και εκεί προς το απόγευμα θα το γυρίσει σε παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα χαρακτηρίζονται από εντάσεις και υφέσεις εναλλάξ.
🟢 Χιονομπόρες θα εκδηλώνονται και το βράδυ, σε μικρότερο ωστόσο και πιο τοπικό βαθμό.»

️ Μην παραπλανάστε από την πρωινή λιακάδα στην Αττική! Ο τρόπος που θα κλείσει ο καιρός θα είναι εντυπωσιακός!

🔵 …

Posted by Forecast Weather Greece on Saturday, March 12, 2022

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: