Καιρός: Έπεσαν πάνω από 7.000 κεραυνοί μέσα σε λίγες ώρες

Ο καιρός άλλαξε απότομα σήμερα 3 Οκτωβρίου ενώ κακοκαιρία αναμένεται και αύριο. Μία ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αττική το μεσημέρι, ενώ μετά εμφανίστηκε και ένα μεγάλο ουράνιο τόξο.

Το Meteo δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό βίντεο που παρουσιάζεται η εξέλιξη της καταιγίδας αυτής από την μετεωρολογική κάμερα που βρίσκεται εγκατεστημένη στις εγκαταστάσεις του ΕΑΑ στην Πεντέλη. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αποτυπώνεται η ισχυρή καταιγίδα.

Κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής καταιγίδας, στον ουρανό της Αττικής εμφανίστηκε το εντυπωσιακό σύννεφο, με την ονομασία shelf cloud.

Το σύννεφο βρίσκεται στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους και προηγείται χρονικά μίας ισχυρής καταιγίδας ή μιας γραμμής ισχυρών καταιγίδων.

Η παρουσία του συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η ισχυρή καταιγίδα. Το εντυπωσιακό σύννεφο έγινε ορατό σε αρκετές περιοχές της Αθήνας.

Παράλληλα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και δευτερευόντως τη Μακεδονία και τα υπόλοιπα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Το σύστημα «ΖΕΥΣ» κατέγραψε περί τους 7.000 κεραυνούς πάνω από την Ελληνική επικράτεια με 2.300 από αυτούς να εντοπίζονται πάνω από την ξηρά, μέσα σε λίγες ώρες. Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική τους κατανομή.

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: