Καιρός – Έκτακτο δελτίο καιρού με καταιγίδες, πού θα δούμε χιόνια – Χάρτες με την κακοκαιρία

Καιρός: Διαδοχικές κακοκαιρίες το Σαββατοκύριακο, η πρόγνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο  — Νέος χιονιάς από εβδομάδα

Εκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους ενώ από την Τρίτη αναμένονται και χιόνια.

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά προβλέπεται να επιδεινώσουν τον καιρό στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη επιδείνωση ξεκινά από το μεσημέρι του Σαββάτου (23-01-2021) κυρίως στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Βίντεο: Ο Γιάννης Καλλιάνος αναλύει τις καιρικές συνθήκες του Σαββατοκύριακου

Πιο αναλυτικά,

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν:

α. Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (23-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021).

β. Από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα αργά το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (25-01-2021).


Η κακοκαιρία ξεκινά από το πρωί του Σαββάτου και από τα δυτικά — Δείτε φωτογραφία από το WXCHARTS


Η κακοκαιρία από το πρωί του Σαββάτου ξεκινά να πλήττει τα δυτικά τμήματα της χώρας

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο (23-01-2021) μέχρι και τη Δευτέρα (25-01-2021) στα πελάγη, που πιθανώς το Σάββατο το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (26-01-2021) από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: