Και το κλειδί του αυτοκινήτου σου στο …κινητό

Όλο  και περισσότερα μοντέλα θα είναι συμβατά και θα μπορούν να χρησιμοποιούν το BMW Digital Key, ξεκινώντας με την σειρά Samsung Galaxy S21 όπως και Google Pixel 6 και 6 Pro.

Μέσω του προγράμματος Car Connectivity Consortium η BMW προωθεί την ανάπτυξη του BMW Digital Key, ενός ψηφιακού κλειδιού το οποίο συνδέεται σε Android Smartphones.

Οι δυνατότητες οι οποίες προσφέρει το Digital Key της BMW είναι οι εξής: Αρχικά οι ιδιοκτήτες ενός συμβατού μοντέλου της BMW μπορούν να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητο τους, απλώς κρατώντας το κινητό τους κοντά στη λαβή της πόρτας.

Επίσης μπορούν να βάλουν μπροστά τον κινητήρα απλά αρκεί το κινητό τους αρκεί να βρίσκεται στην ασύρματη βάση φόρτισης του αυτοκινήτου, ενώ στην επόμενη έκδοση της εφαρμογής οι ιδιοκτήτες θα μπορούν μέσω του My BMW app να μοιράζουν το κλειδί με πέντε φίλους τους, για την ευκολία χρήσης και ασφάλεια.


w25, Duisburg, NRW, Deutschland

Η BMW έχει παρουσιάσει την λειτουργεία συστημάτων εισόδου χωρίς κλειδί (keyless entry systems) από το 2018 και θεωρείται από τους πρωτοπόρους στη χρήση του smartphone ως ψηφιακού κλειδιού αυτοκινήτου.

Το τελευταίο στάδιο εξέλιξης είναι το αποτέλεσμα στενής συνεργασίας μεταξύ BMW, Google και Samsung με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της ευκολίας χρήσης και της διαθεσιμότητας του ψηφιακού κλειδιού.

Και το κλειδί του αυτοκινήτου σου στο …κινητό gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: