Κ. Μητσοτάκης για εκλογή ΠτΔ: Στα μεγάλα μπορούμε τελικά να συμφωνούμε

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας με τη στήριξη τριών κομμάτων, ανέφερε ότι “το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας επιβεβαίωσε ότι στα μεγάλα μπορούμε τελικά να συμφωνήσουμε”.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως μια “προσωπικότητα που ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες”.

“Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή, σήμερα άνοιξε ένα νέο παράθυρο, η χώρα μας μπαίνει στην 3η δεκαετία του 2020 αιώνα με μια γυναίκα πρόεδρο”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού αμέσως μετά την εκλογή της νέας ΠτΔ:

“Είναι μια σπουδαία μέρα για την Ελληνική Δημοκρατία, για τη Βουλή, για το Πολίτευμά μας. Η Εθνική αντιπροσωπεία εξέλεξε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μια σπουδαία νομικό, μια σπουδαία δικαστή, μια προσωπικότητα η οποία ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η διαδικασία είχα πει ότι θα επιδιώξω να προτείνω ένα πρόσωπο το οποίο θα συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού Έθνους

Χαίρομαι που το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας επιβεβαίωσε ότι στα μεγάλα μπορούμε τελικά να συμφωνήσουμε.

Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή, σήμερα άνοιξε ένα νέο παράθυρο, η χώρα μας μπαίνει στην 3η δεκαετία του 2020 αιώνα με μια γυναίκα πρόεδρο. Εύχομαι στην κα Σακελλαροπούλου καλή επιτυχία και στο πλαίσιο του Συντάγματος πιστεύω πως θα συνεργαστούμε για το καλό της χώρας”.

politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: