Iταλία: «Οι μεταφασίστες προ των πυλών στην εξουσία», γράφει η Liberation στο πρωτοσέλιδό της

Την Κυριακή, έναν αιώνα μετά την Πορεία που έκαναν οι μελανοχίτωνες του Μπενίτο Μουσολίνι προς την Ρώμη προκειμένου να καταλάβουν την εξουσία, οι Ιταλοί προσέρχονται στις κάλπες για την ανάδειξη- όπως όλα δείχνουν -της σταρ της ιταλικής Ακροδεξιάς, Τζόρτζια Μελόνι.

Η επικράτηση της ιταλικής ακροδεξιάς, εάν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ιταλία και την Ε.Ε με την Μελόνι να επαίρεται ότι κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο της πρώτης γυναίκας που αναλαμβάνει το τιμόνι της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ.

Η Τζόρτζια Μελόνι, αρχηγός του ακροδεξιού Κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» ετοιμάζει τις βαλίτσες για να αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο, με την αμέριστη υποστήριξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι της «Φόρτσα Ιτάλια» όπως και του Ματέο Σαλβίνι.

Ο συνασπισμός Ακροδεξιάς — Κεντροδεξιάς βάζει τα… γυαλιά στην Κεντροαριστερά (με ποσοστά 46% έναντι 28%) με την Ιταλία να γυρίζει σελίδα την εποχή της ενεργειακής κρίσης, όπως προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

«Δεν μπορώ να πω ότι μπροστά σε μια τέτοια ευθύνη δεν τρέμουν τα χέρια μου», υποστήριξε η αρχηγός του κόμματος, ανύπαντρη και μητέρα ενός παιδιού, σε πρόσφατη συνέντευξή της στην «Washington Post».

Για να προσελκύσει περισσότερους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, προσπάθησε να προωθήσει μία συντηρητική mainstream εικόνα και κατάφερε να πάρει με το μέρος τους πολλούς νέους. Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», η 45χρονη Μελόνι επέμεινε ότι δεν υπήρχαν νοσταλγοί φασίστες, ρατσιστές ή αντισημίτες στο DNA των Αδελφών της Ιταλίας στο κόμμα της, το οποίο έχει ήδη απαλλαγεί από «διφορούμενους ανθρώπους».


«Είμαι μία από εσάς», λέει στους Ιταλούς, λίγες ώρες προτού οι συμπολίτες της ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και τους καλεί να μην φοβούνται. «Αν οι Ιταλοί αποφασίσουν ότι θέλουν τη Μελόνι πρωθυπουργό, εγώ θα είμαι πρωθυπουργός», λέει επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα του κόμματός της είναι «συντηρητικό» όπως και η σχέση της με την Ευρώπη. «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου απειλή, ότι είμαι ένα τέρας ή ένα επικίνδυνο άτομο. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ σοβαρό και νομίζω ότι πρέπει να απαντήσουμε με σοβαρότητα στις επιθέσεις που δεχόμαστε», επισημαίνει.

Η Μελόνι τάσσεται κατά των αμβλώσεων και των γκέι .Η άλλοτε δημοσιογράφος που έχει πολλά κοινά με την σταρ της γαλλικής ακροδεξιάς , Μαρίν Λεπέν, θα ηγηθεί μίας χώρας η οποία μετά την Σουηδία, θα είναι η δεύτερη της Ε.Ε με κυβέρνηση συμμαχίας την ακροδεξιά.

Είναι δεδομένο ότι Παρίσι και Βερολίνο θα χάσουν έναν σημαντικό σύμμαχο εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε καλλιεργήσει πολύ στενή σχέση με τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι.

Η Μελόνι θεωρείται η δημοφιλέστερη πολιτικός της χώρας με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι, το ακροδεξιό κόμμα της να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 25%. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση το Κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό από 20 έως 22% και στην τρίτη θέση με ποσοστό το κόμμα των «Πέντε Αστέρων», με πρόεδρο τον Τζουζέπε Κόντε, με 14%.

Η «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι καταλαμβάνει την τέταρτη θέση. Ακολουθούν η «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο λεγόμενος «κεντρώος πόλος», των Κάρλο Καλέντα και Ματέο Ρέντσι.

«Aυτή την Κυριακή, 100 χρόνια μετά την Πορεία του Μουσολίνι στη Ρώμη, η Ιταλία είναι έτοιμη να επιλέξει μία αρχηγό από την ακροδεξιά , το κόμμα της οποίας έχει τις ρίζες του στον νεοφασισμό», αναφέρει το BBC. Η μικρόσωμη Μελόνι με την βροντερή φωνή ζητά από τους Ιταλούς να μην φοβούνται. Έχει δεσμευτεί ότι θα αλλάξει την Ιταλία, ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της χώρας της στις Βρυξέλλες , ότι θα καταστείλει την ανεξέλεγκτη μετανάστευση κι ότι θα προστατεύει τις ιταλικές οικογένειες και όσους έχουν ανάγκη.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: