Ιταλία: Ξεκινά η χορήγηση τέταρτης δόσης κατά του κορωνοϊού στους άνω των 60 ετών

Απόφαση εν μέσω αύξησης των κρουσμάτωντον Ιούλιο, όπως και των εισαγωγών στα νοσοκομεία

H εκστρατεία χορήγησης δεύτερης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 αρχίζει σύντομα και σε πολίτες άνω των 60 ετών στην Ιταλία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, αφού έλαβε το πράσινο φως από τις υγειονομικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σύσταση από την ΕΕ καταγράφηκε εν μέσω ανησυχίας για την αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία ανά την Ευρώπη και αναμένεται να επηρεάσει τις αποφάσεις κρατών-μελών για την επιτάχυνση των εκστρατειών εμβολιασμού, οι οποίες τους τελευταίους μήνες είχαν επιβραδυνθεί.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε ήδη δώσει το πράσινο φως στις 20 περιφερειακές διοικήσεις να ξεκινήσουν την εκστρατεία χορήγησης δεύτερης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19, μετά τη θετική γνωμοδότηση του εθνικού οργανισμού φαρμάκων (AIFA).

«Όλα τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η επιπλέον ενισχυτική δόση μπορεί να προστατεύσει σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους, ειδικά τους ευπαθείς και τους ηλικιωμένους, από την ανάγκη νοσηλείας», είπε ο Σπεράντσα στη Rai.

Η Ιταλία κατέγραψε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τον Ιούλιο. Την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των καθημερινών μολύνσεων ξεπέρασε τις 100.000 για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο και οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία αυξάνονται επίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: