Ιταλία: 15 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Πάνω από 36.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Η ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι επέστρεψε νωρίτερα απ’ ό,τι είχε προγραμματίσει από την σύνοδο της G7 της Ιαπωνίας και επισκέπτεται, την ώρα αυτή, τις περιοχές που επλήγησαν από το φονικό κύμα κακοκαιρίας, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια.

Την Τρίτη πρόκειται να συνεδριάσει, στην Ρώμη, το υπουργικό συμβούλιο, για να εγκρίνει έκτακτα μέτρα στήριξης των πληγέντων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχασαν την ζωή τους δεκαπέντε άνθρωποι και μέχρι τώρα αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας των καταστροφών, πάνω από τριάντα έξι χιλιάδες άνθρωποι. Οι υλικές ζημιές, υπολογίζονται σε πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά το ποσό αυτό είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί.


«Επιτέλους βγήκε ο ήλιος, η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται. Μεγάλο μέρος της πόλης Τσεζένα, για παράδειγμα, αύριο ελπίζω ότι θα έχει καθαρίσει από τις λάσπες» δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Rtl 102.5, ο περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι. Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, όμως, στην όλη περιοχή ο κίνδυνος νέων κατολισθήσεων παραμένει πολύ υψηλός.

Προς το παρόν, τέλος, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν την κατάσταση ύψιστου συναγερμού μέχρι και αύριο, αν και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις επόμενες ώρες αναμένονται μόνον ασθενείς βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: