Ισχυρός σεισμός συνοδευόμενος από μυστηριώδη λάμψη γκρέμισε τμήμα του Σινικού Τείχους [Βίντεο]

Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε την επαρχία Κινγχάι στην Κίνα κι ένα τμήμα του Σινικού Τείχους κατέρρευσε.

Ωστόσο δεν ήταν αυτή καθαυτή η ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κίνα στις 8 Γενάρη που διέγειρε το έντονο ενδιαφέρον των χρηστών στα social media, αλλά μια παράξενη λάμψη που σε κάποια βίντεο μοιάζει να προηγείται του σεισμού που γκρέμισε τμήμα από το Σινικό Τείχος.

Σε κάποιες από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα κι έγιναν viral φαίνεται μια έντονη λάμψη φωτός λίγο πριν η γη αρχίσει να σείεται.

Κάποιοι χρήστες στο Διαδίκτυο θεώρησαν ότι ο ίδιος ο σεισμός ήρθε ως συνέπεια της λάμψης, της οποίας η προέλευση δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.

Ωστόσο, υπήρχαν και πολλοί χρήστες στα social media που ανέφεραν ότι πρόκειται για έκρηξη κάποιου σχηματιστή στο ηλεκτρικό δίκτυο λόγω βλάβης από τον σεισμό.

Η θεωρία τους μπορεί να εξηγήσει και το γεγονός ότι η λάμψη φαίνεται πρώτα και μετά ακούγεται η έκρηξη, μιας και το φως ταξιδεύει ταχύτερα από τα ηχητικά και τα σεισμικά κύματα.

Το σίγουρο είναι ότι ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε ζημιές στο Σινικό Τείχος, με ένα τμήμα μήκους 2 μέτρων της τεράστιας κατασκευής να καταρρέει.

Πηγή: sputniknews.gr

Adblock test (?)

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: