Ιστορική συνεδρίαση της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Με τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η ιστορική συνεδρίαση που θα λάβει την απόφαση για την επίσημη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Η διαδικασία πραγματοποιείται παρουσία μελών του Συμβουλίου Διεκδίκησης Αποζημιώσεων, εκπροσώπων των μαρτυρικών πόλεων, του Κεντρικού Ισραηλινού Συμβουλίου, αντιστασιακών οργανώσεων, πρώην βουλευτών, πρεσβευτικών αρχών της Γερμανίας. Στην Ολομέλεια του Σώματος.

Θέμα συζήτησης είναι η Έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα και το βράδυ θα ληφθεί η απόφαση επί της πρότασης του προέδρου της Βουλής για τη διεκδίκησή τους από την ελληνική κυβέρνηση. Έπεται η ρηματική διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης προς την γερμανική κυβέρνηση.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα πάρουν τον λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καθώς και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτήν την ώρα στο βήμα διαδέχονται ο ένας τον άλλον οι εισηγητές των κομμάτων.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, από το βήμα της Ολομέλειας παρουσίασε το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής με το οποίο έγινε η εδραίωση και η αποτίμηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, οι οποίες παραμένουν απαράγραπτες και ενεργές κι -όπως τονίζεται- ουδέποτε η Ελλάδα αποποιήθηκε των αξιώσεών της.

Πηγή: newsbeast.gr-politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: