Ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χομς

Έξι στρατιώτες Σύροι τραυματίστηκαν μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Sana — Tα ισραηλινά πλήγματα είχαν ως στόχο μια αποθήκη μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών

Ισραηλινοί πύραυλοι έβαλαν στο στόχαστρο απόψε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της επαρχίας Χομς, στην κεντρική Συρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι Σύροι στρατιώτες, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Sana.

Αργά το βράδυ “ο ισραηλινός εχθρός (…) εξαπέλυσε πυραύλους προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο T4” με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι στρατιώτες και να προκληθούν υλικές ζημιές, σύμφωνα με την πηγή αυτήν.

Νωρίτερα, το Sana ανέφερε ότι τα αντιαεροπορικά συστήματα αναχαίτισαν πυραύλους στον ουρανό της επαρχίας Χομς.

Σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, τον επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα ισραηλινά πλήγματα είχαν ως στόχο μια αποθήκη μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο T4.

Από τις αρχές του πολέμου στη Συρία, το 2011, ο ισραηλινός στρατός εξαπολύει συχνά επιθέσεις στη χώρα αυτή, βάζοντας στο στόχαστρο κατά κύριο λόγο τις δυνάμεις του Ιράν και της Χεζμπολάχ, των συμμάχων του συριακού καθεστώτος.

Το Ισραήλ σπανίως επιβεβαιώνει αυτές τις επιδρομές στη Συρία, όμως επαναλαμβάνει τακτικά ότι δεν θα επιτρέψει στη χώρα αυτή να μετατραπεί σε προγεφύρωμα των ιρανικών δυνάμεων.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: