Ισραήλ: Υπουργός ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι»

Οι Παλαιστίνιοι είναι ένα τεχνητό έθνος ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ Ισραηλινός υπουργός εξοργίζοντας τους Παλαιστίνιους σε μια περίοδο εντάσεων με το Ισραήλ το οποίο έχει και εσωτερικά ζητήματα που το απασχολούν.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαζέλ Σμότριτς σε ομιλία του στο Παρίσι είπε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει παλαιστινιακό έθνος, δεν υπάρχει παλαιστινιακή ιστορία, δεν υπάρχει παλαιστινιακή γλώσσα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σμότρις, ακροδεξιός ηγέτης εποίκων, κάνει προκλητικές δηλώσεις κατά των Παλαιστινίων. Μόλις τον Φεβρουάριο, αναφέρει ο Guardian, είχε ζητήσει «να σβήσει από τον χάρτη» παλαιστινιακή πόλη έπειτα από επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί.

Για την παλαιστινιακή πλευρά οι δηλώσεις ήταν «οριστική απόδειξη για την εξτρεμιστική, σιωνιστική ιδεολογία που κυριαρχεί στα κόμματα της ισραηλινής κυβέρνησης».

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό είναι το ζήτημα για την έγκριση των αλλαγών στη Δικαιοσύνη με τον δραστικό περιορισμό των εξουσιών του Ανώτατου Δικαστηρίου. Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου έχουν προκαλέσει μεγάλη κοινωνικά αναταραχή με συνεχείς διαδηλώσεις και παρέμβαση ακόμη και από τον πρόεδρο Χέρτζογκ για εξεύρεση λύσης.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία Ισραηλινών και Παλαιστινίων συναντήθηκε στην Αίγυπτο, έπειτα από μεσολάβηση της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και των ΗΠΑ, για την αποτροπή της έντασης την περίοδο των θρησκευτικών εορτών μέσα στον Απρίλιο (Ραμαζάνι και εβραϊκό Πάσχα).

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: