Ισπανία: Οι αρχές αναζητούν θηλυκή αρκούδα που χωρίστηκε από το μικρό της

Η σύγκρουση της αρκούδας με έναν αρσενικό καταγράφηκε σε βίντεο — Τραυματισμένη  αλλά νικήτρια μητέρα, νεκρό από πτώση το αρσενικό ζώο

Οι αρχές της περιφέρειας Καστίλης-Λεόν αναζητούν μια καφέ αρκούδα και το αρκουδάκι της, που χωρίστηκαν έπειτα από τη βίαιη επίθεση ενός αρσενικού στο μικρό, το οποίο σώθηκε χάρη στην παρέμβαση της μητέρας του.

Η βίαιη σύγκρουση των αρκούδων στην Πένια δε Σάντα Λουσία, στην επαρχία της Παλένθια, καταγράφηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο.

«Ξέρουμε ότι η αρκούδα τραυματίστηκε, αλλά δεν ξέρουμε τίποτε άλλο» είπε μια πηγή της υπηρεσίας Περιβάλλοντος της περιφέρειας, στη βόρεια Ισπανία.

Η αρσενική και η θηλυκή αρκούδα συγκρούστηκαν σε μια απόκρημνη, βραχώδη πλαγιά και κατέληξαν να πέσουν και οι δύο από μεγάλο ύψος. Χτύπησαν σε βράχους και η μία έκανε πολλές τούμπες μέχρι να ακινητοποιηθεί, όπως δείχνει το βίντεο δύο περιπατητών.


Παρά το μεγάλο του μέγεθος, ο αρσενικός σκοτώθηκε στη μάχη και η θηλυκιά, τραυματισμένη, επέστρεψε για να αναζητήσει το μικρό της. Οι αρχές δεν έχουν εξακριβώσει αν το αρκουδάκι επανενώθηκε με τη μητέρα του.

Όπως εξήγησε στο Twitter η οργάνωση Nature της Καστίλης-Λεόν, αυτήν την περίοδο του έτους οι μητέρες αναγκάζονται συχνά να υπερασπιστούν τα μικρά τους απέναντι στους αρσενικούς που θέλουν να ζευγαρώσουν. Εάν το μικρό σκοτωθεί, η θηλυκή αρκούδα μπαίνει ξανά σε οίστρο δύο-τρεις ημέρες αργότερα και ο αρσενικός μπορεί να ζευγαρώσει μαζί της και να αφήσει τα δικά του γονίδια, είπε ο πρόεδρος του Ιδρύματος των Καφέ Αρκούδων, Γκιγιέρμο Παλομέρο.

Η θηλυκή αρκούδα είχε εντοπιστεί πριν από μερικές εβδομάδες μαζί με δύο αρκουδάκια. Πρόσφατα, το ένα χάθηκε, πιθανότατα από επίθεση κάποιου αρσενικού.

Στην Ισπανία ζουν περίπου 400 καφέ αρκούδες, οι 330 εκ των οποίων στα βουνά της Κανταβρίας και οι υπόλοιπες στα Πυρηναία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: