Ισπανία: «Έκρηξη» διαδηλώσεων για τις γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας μετά τον θάνατο 6χρονης

Φρίκη προκάλεσε ο εντοπισμός σορού εξάχρονης στη θάλασσα — Είχε πέσει θύμα απαγωγής από τον ίδιο της τον πατέρα — Μέσα στον τελευταίο μήνα έχουν δολοφονηθεί δέκα γυναίκες στην Ισπανία

Σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι ο εντοπισμός σορού εξάχρονου κοριτισού στον ισπανικό βυθό. Τα ίχνη του παιδιού είχαν χαθεί από τον Απρίλιο, αφότου είχε απαχθεί από τον ίδιο τον πατέρα, που πήρε την κόρη του και εξαφανίστηκαν.

Η μυστηριώδης υπόθεση θανάτου της ανήλικης δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι ο πατέρας μπορεί να δολοφόνησε την κόρη του.

Το φρικιαστικό περιστατικό δυναμίτισε το κλίμα στην Ισπανία, ενισχύοντας τη φλόγα των διαμαρτυριών, με την έκρηξη διαδηλώσεων κατά της ενδοοικογενειακής βίας στους δρόμους μιας χώρας, όπου δέκα γυναίκες έχουν δολοφονηθεί, τον τελευταίο μήνα, από νυν και πρώην συντρόφους.

Ύστερα από την άρση του lockdown, των πέντε εβδομάδων, στην Ισπανία, τα περιστατικά ακραίας βίας σε βάρος των γυναικών έχουν πληθύνει.

Μιλώντας σε ισπανικό ραδιοφωνικό μέσο, αξιωματούχος της κυβέρνησης της Μαδρίτης, υπεύθυνος για θέματα ισότητας φύλων, παραδέχθηκε ότι η περίοδος του εγκλεισμού «ξέβρασε» νοσηρές καταστάσεις κακοποίησης σε βάρος των γυναικών.

Συγκλονίζει και το γεγονός ότι από το 2003 έχουν δολοφονηθεί συνολικά 1.095 γυναίκες και από το 2013, 39 παιδιά εξαιτίας της ενδοοικογενειακής βίας.

Απέραντο σπαραγμό προκάλεσε η υπόθεση θανάτου του εξάχρονου κοριτσιού. Το πτώμα του εντοπίστηκε 900, περίπου, μέτρα κάτω από τη θάλασσα της Τενερίφης, στην Ισπανία, όπως επιβεβαιώθηκε και από τις αστυνομικές αρχές.

Η σορός, που ταυτοποιήθηκε, ύστερα από τη διενέργεια αυτοψίας, ανήκει στην Ολίβια Τζιμένο.

Το άψυχο σώμα του παιδιού βρέθηκε σε αθλητικό σακίδιο στον ισπανικό βυθό.

Οι Ισπανοί διασώστες βρήκαν τη σακούλα δεμένη σε μια άγκυρα ένα χιλιόμετρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Θρίλερ επικρατεί και για την μικρότερη αδερφή της εξάχρονης.

Το κυνήγι της αναζήτησης για τον εντοπισμό της ενός έτους Άννας ξεκίνησε ύστερα την ανακάλυψη και δεύτερου αθλητικού σακιδίου, το οποίο όμως ήταν άδειο.

Η τραγική μητέρα, Μπεατρίζ Ζίμερμαν, ενημερώθηκε για τις δραμτικές εξελίξεις.

Ο εφιάλτης της κορυφώθηκε όταν ο 37χρονος πρώην της και πατέρας των δύο κοριτσιών, Αντόνιο Τζιμένο, εξεφανίστηκε, στις 27 Απριλίου, από το σπίτι τους στην Τενερίφη, και έκτοτε αγνοούνταν τα ίχνη του.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: