Ισόβια για τον 35χρονο Αλβανό συζυγοκτόνο της Χαλκιδικής

Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον φυλάκιση 5 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 35χρονος Αλβανό που σκότωσε, πέρυσι τα Θεοφάνεια, την 41 ετών εν διαστάσει σύζυγό του στην Ορμύλια Χαλκιδικής και στη συνέχεια πήρε τον μικρότερο από τους δύο ανήλικους γιους τους και περιπλανήθηκε επί 18 ημέρες, σε μία προσπάθεια να αποφύγει τη σύλληψή του.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκθεση σε κίνδυνο ανηλίκου και παράνομη οπλοχρησία.

Η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Καρανίκα κατά την αγόρευσή της, ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί τέλεσης της ανθρωποκτονίας εν βρασμώ ψυχικής ορμής, ενώ αμφισβήτησε τη μεταμέλεια που δήλωσε ο ίδιος για τις πράξεις του, όπως επίσης τα κενά μνήμης που επικαλέστηκε.

Από την πλευρά του, ο 35χρονος, αναφερόμενος στο μοιραίο απόγευμα, είπε ότι προηγήθηκε τηλεφώνημα της πρώην συζύγου του, η οποία του ζήτησε να μην έρθει να πάρει -όπως είχαν συμφωνήσει- τον μικρό Φοίβο. «Στο ίδιο τηλεφώνημα μου είπε ότι κανόνισε με δικηγόρο να μην ξαναδώ τα παιδιά. Μου είπε ‘κανόνισε να φτιάξεις τη ζωή σου’. Νευρίασα, ξέφυγα. Είπα να πάω να το συζητήσω από το σπίτι. Είχα πιει», απολογήθηκε.

Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε πως έσβησε η μνήμη του, ενώ «άρχισα να θυμάμαι πάλι όταν ήμουν πάνω στο παπάκι. Είχε βραδιάσει. Είχα λίγα αίματα στο πρόσωπο. Ήθελα να παραδοθώ. Είδα την αστυνομία στο δρόμο. Πίστευα ότι η παρανομία μου ήταν ότι πήρα το παιδί. Για 18 μέρες δεν είχα συνειδητοποιήσει τι είχα κάνει. Τη γυναίκα μου την υπεραγαπούσα. Όταν μου είπαν στο αστυνομικό τμήμα ότι τη σκότωσα έπαθα σοκ».

Ακολουθεί ο διάλογος με την προεδρεύουσα του δικαστηρίου, όταν ρωτήθηκε για τις μέρες που ήταν φυγάς:

Ερώτηση: Τι κάνατε αυτές τις 18 μέρες με τον Φοίβο;
Απάντηση: Τα πάντα για να μην πεινάει και να μην κρυώνει. Το τάιζα κρέατα. Έκλεβα κότες από κοτέτσια. Κοιμόμασταν σε καλύβια και τροχόσπιτα. Είχα βρει κουβέρτες και μπουφάν από ένα κάμπινγκ.
Ερώτηση: Το παιδί τι έλεγε;
Απάντηση: Το πήρε σαν βόλτα. Πίστευε ότι ήταν παιχνίδι με την αστυνομία.
Ερώτηση: Γιατί πήρατε το παιδί;
Απάντηση: Φαίνεται ότι βρέθηκε στο δρόμο μου. Κόλλησε το μυαλό μου.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: