Ισλαμιστές προσπαθούν να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας!

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ισλαμιστές προσπαθούν να ενταχθούν στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας προκειμένου να λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση και υπάρχει κίνδυνος ότι ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την εκπαίδευση για να διαπράξουν επιθέσεις στη Γερμανία ή στο εξωτερικό, έγραψε μια γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη ένα προσχέδιο εγγράφου.

Συνεπώς, οι ένοπλες δυνάμεις θέλουν οι υποψήφιοι να υποβάλλονται σε έλεγχο ασφαλείας από την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, αρχής γενομένης τον Ιούλιο του 2017, προκειμένου να μπορούν ταχέως να εντοπίζουν τους εξτρεμιστές, τους τρομοκράτες και τους εγκληματίες, επισημαίνεται στο άρθρο της σημερινής Welt am Sonntag.

Τέτοιου είδους έλεγχοι ασφαλείας θα απαιτήσουν αλλαγές στους νόμους που διέπουν το στρατό.

Ένα προσχέδιο στο οποίο δικαιολογούνται τέτοιου είδους αλλαγές και το οποίο περιήλθε στην γνώση της Welt am Sonntag υπογραμμίζει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ισλαμιστές προσπαθούν να καταταγούν “στις ένοπλες δυνάμεις οι λεγόμενοι στρατιώτες βραχείας θητείας” προκειμένου να εκπαιδευτούν.

Η Γερμανία συγκλονίστηκε από μια σειρά βίαιων επιθέσεων τον Ιούλιο, την ευθύνη δύο εκ των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και ο υπουργός Εσωτερικών έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει αλλαγές στην στρατιωτική νομοθεσία την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών εξετάζει τις υποθέσεις 64 φερόμενων ισλαμιστών, 268 υπόπτων ακροδεξιών εξτρεμιστών και έξι φερόμενων ακροαριστερών εξτρεμιστών στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, σημειώνει η εφημερίδα.

Πηγή: ysterografa.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: