Ήρθε στην Ελλάδα το νέο πρωτοποριακό DS 4 σε τρείς εκδόσεις

Πριν από λίγα 24ωρα ο Όμιλος Συγγελίδη που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τα Premium  μοντέλα της γαλλικής πολυτελούς φίρμας DS Automobiles, παρουσίασε τα DS 4, DS 4 CROSS και DS 4 PERFORMANCE LINE που αναμένεται να ταράξουν τα νερά κυρίως στις γερμανικές εταιρίες που μέχρι σήμερα μονοπωλούσαν στις πολυτελείς εκδόσεις. Ταυτόχρονα με την παρουσίαση των DS 4 έγινε και η παρουσίαση της ακριβής DS 9 η οποία έρχεται στη χώρα μας κατόπιν παραγγελίας αφού ο κάθε πελάτης διαμορφώνει το προσωπικό του στυλ. Σήμερα θα ασχοληθούμε μόνο με τη σειρά DS 4, που είναι το τέταρτο μοντέλο της γκάμας.

Στην Premium C κατηγορία τα τρία πολυτελή, πρωτοποριακά μοντέλα με τον πλούσιο  εξοπλισμό, ταιριάζουν στις επιταγές που ορίζει το Παρίσι. Τα τρία μοντέλα έρχονται σε τέσσερις εκδόσεις (Bastille+, Performance Life, Trocadero, Rivoli, και Cross)  με επτά χρώματα. Τα γνωστά είναι τα CRISTAL PEARL, PLATINUM GRAY, RED VELVET, PEARL WHITE και PERLANERA BLACK ενώ τώρα συμπληρώθηκαν άλλα δύο τα COPPER GOLD και LACQUERED GREY. Όλα είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.

Είναι γνωστό ότι η DS Automobiles επιταχύνει την ανάπτυξή της σε παγκόσμιο επίπεδο και κερδίζει με τα αξιόπιστα και πολυτελή μοντέλα της, έδαφος ανάμεσα σε σοβαρούς ανταγωνιστές που είχαν καθιερωθεί στις ακριβές εκδόσεις.

Παρακινούμενη από την Avant-Garde διάθεση, αλλά και την εξαιρετική κληρονομία της DS του 1955, η DS Automobiles, λανσαρίστηκε το 2015 με στόχο να επαναφέρει τη Γαλλική φινέτσα και την πολυτέλεια στην αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτό που ήθελαν οι Γάλλοι,το πέτυχαν. Και τώρα η DS Automobiles είναι η premium μάρκα του Ομίλου PSA.

Για δύο ολόκληρα χρόνια το σχεδιαστικό τμήμα της DS σε συνεργασία με τους μηχανικούς δούλευαν για να διαμορφώσουν την ιδανική πλατφόρμα. Η νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 σχεδιάστηκε για να συμμορφώνεται με τα τελευταία και αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου, χωρίς να διακυβεύεται το συνολικό βάρος. Η EMP2 αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογικής και μηχανολογικής ανωτερότητας και έχει πάρει άριστα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Έχοντας ως βάση το πρωτότυπο DS AERO SPORT LOUNGE διαμόρφωσαν ένα περίγραμμα  sport, πολύ μυώδες και συμπαγές που κάθεται πάνω σε πολύ μεγάλους τροχούς. Η αεροδυναμική γραμμή εντυπωσιάζει. Το εμπρόσθιο μέρος χαρακτηρίζεται από τη νέα φωτιστική «υπογραφή». Οι πολύ λεπτοί προβολείς με το σύστημα DS MATRIX LED VISION, συνδυάζουν τον τυπικό φωτισμό με αυτόν της κατεύθυνσης που ακολουθεί το στρίψιμο του τιμονιού. Συμπληρώνεται με φώτα ημέρας που αποτελούνται από δύο γραμμές LED εκατέρωθεν.

Σχεδιαστικά όλοι όσοι δούλεψαν πάνω στο στήσιμο του DS 4 παίρνουν άριστα. Έδωσαν έμφαση στη λεπτομέρεια. Ακόμη και οι λαβές των θυρών που είναι στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα, συνδυάζονται με γλυπτές επιφάνειες στα πλάγια.

Στο πίσω μέρος, η οροφή κατεβαίνει πολύ χαμηλά σε ένα έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ, που τονίζει την κομψή και αεροδυναμικά αποδοτική σιλουέτα. Τα πίσω φτερά εντείνουν τη μυώδη εμφάνιση με καμπύλες και αιχμηρές ακμές, που δίνουν έμφαση στο C pillar του αμαξώματος, που έχει γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα με το ένθετο έμβλημα της DS Automobiles. Μια νέα γενιά φωτεινής υπογραφής αποκαλύπτεται και στο πίσω μέρος με τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα.

Η DS 4 απευθύνεται σε πελάτες που προσελκύονται από δύο σχήματα αμαξώματος: το νέο ελκυστικό Coupé-SUV και το παραδοσιακό συμπαγές hatchback. Άρα προσελκύει πελάτες από αυτές τις δύο κατηγορίες . Θα είναι περιττό να πούμε ότι οι θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού είναι θερμαινόμενες όπως θερμαινόμενο είναι και το τιμόνι. Ωστόσο για πιο ξεκούραστα ταξίδια οι θέσεις διαθέτουν τώρα και σύστημα για μασάζ.

Το εσωτερικό Criollo Brown OPERA αντιπροσωπεύει το καλύτερο από την τεχνογνωσία της μάρκας με καθίσματα αφρού υψηλής πυκνότητας με επένδυση σε δέρμα Criollo Brown Nappa που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη υφή του. Αποκλειστικά στην έκδοση PERFORMANCE LINE, τα καθίσματα προσφέρονται σε PERFORMANCE LC Alcantara ή είναι επενδυμένα με δέρμα Basalt Black.

Στο εσωτερικό το DS 4 διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, με άριστη αναγνωσιμότητα και κορυφαία εργονομία. Τα ανάγλυφα ένθετα Clous de Paris, που είναι εμπνευσμένα από την υψηλής ποιότητας ωρολογοποιία, δίνουν έμφαση στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

–              Στο ταμπλό στα χειριστήρια του κλιματισμού DS AIR.

–              Στους διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων που ευθυγραμμίζονται με τους πλευρικούς αεραγωγούς και είναι ενσωματωμένοι στο άνω τμήμα των θυρών.

–              Στο DS SMART TOUCH, μια οθόνη αφής 5 ιντσών,συνδέεται με το DS IRIS SYSTEM (με δυνατότητα ελέγχου με φωνητικές εντολές και χειρονομίες) .

Πλήρως ανασχεδιασμένο είναι το σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη 10 ιντσών. Οι ρυθμίσεις και η οθόνη φορτώνονται αυτόματα κατά την εκκίνηση.

Η ακουστική ατμόσφαιρα αποδίδεται από ένα συνδυασμό του ηχοσυστήματος FOCAL ELECTRA 690 Watt με 14 ηχεία και τα ηχομονωτικά κρύσταλλα εμπρός και πίσω, καθώς και στα πλευρικά παράθυρα, που είναι άλλη μια πρωτιά για την κατηγορία.


DS4

Οι αναλογίες είναι ισορροπημένες (μήκος 4,40 μ, πλάτος 1,83 μ, ύψος 1,47 μ). Οι διαστάσεις των τροχών προέρχονται από το πρωτότυπο DS AERO SPORT LOUNGE και 720 χιλιοστών (με ζάντες ελαφρού κράματος έως 20 ιντσών). Ο χώρος για τις αποσκευές είναι 430 λίτρα και η πόρτα του είναι ηλεκτρική, με σύστημα ανέπαφου ανοίγματος.

Τα πρώτα –λίγα- χιλιόμετρα τα κάναμε με την πολυτελή έκδοση DS 4 Plug-in Hybrid E-Tense που αποδίδει 225 PS. Έβρεχε και είχε αρκετή κίνηση. Ήταν αδύνατον να εκμεταλλευτείς την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου. Ωστόσο απολαύσαμε το άνετο και αθόρυβο «ταξίδι» που διήρκεσε δύο ώρες. Σύντομα θα πάρουμε το αυτοκίνητο για οδηγικό τέστ για να μάθουμε καλά τις κρυφές του αρετές.

Τα νέα DS 4 είναι διαθέσιμα με κινητήρες βενζίνης και diesel, από 130 ίππους (1.2 PureTech) έως 180 ίππους ( 1.6 PureTech) ενώ η plug-in Hybrid E-Tense αποδίδει 225 ίππους και η τιμή της ξεκινάει από 43.750 ευρώ.

Υπάρχουν δύο βενζινοκίνητες επιλογές, PureTech 130 EAT8 και PureTech 180 EAT8 και ένα Diesel BlueHDi 130 EAT8, και κατανάλωση από 4,8 λίτρα/100 χλμ. για το diesel και 5,9 λίτρα/100 χλμ. για τη βενζίνη (στον συνδυασμένο κύκλο WLTP) . Οι εκπομπές CO2 για το diesel είναι 125 g/km και 135 g/km για τη βενζίνη. Όλες οι εκδόσεις φέρουν αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Αναλυτικά οι κινητήρες

 

 

 

 

Αναλυτικά οι τιμές

Ήρθε στην Ελλάδα το νέο πρωτοποριακό DS 4 σε τρείς εκδόσεις gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: