Ιρανός αντιφρονών δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη

Ένας Ιρανός αντιφρονών, υπεύθυνος ενός δικτύου πληροφοριών που αντιτίθεται στο καθεστώς της Τεχεράνης, δολοφονήθηκε στα μέσα Νοεμβρίου σε έναν δρόμο της Κωνσταντινούπολης, όπως ανέφεραν σήμερα πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μεσούτ Μολαβί τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ένας άνδρας, η ταυτότητα του οποίου παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστη, άνοιξε πυρ και τον πυροβόλησε δέκα φορές το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο DHA. Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες. Οι εικόνες που μετέδωσε ένα άλλο πρακτορείο, το IHA, φαίνεται ότι δείχνουν τη στιγμή της δολοφονίας.

Από τον Μάρτιο του 2018 ο Μολαβί ήταν ο υπεύθυνος μιας ομάδας στην εφαρμογή αποστολής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram. Η ομάδα αυτή, που αποκαλείται «Μαύρο Κουτί», έχει περισσότερα από 18.000 μέλη και συγκεντρώνει στοιχεία που υποτίθεται ότι αποκαλύπτουν «τη διαφθορά, τις δολοφονίες, τους απόρρητους φακέλους της Ισλαμικής Δημοκρατίας» του Ιράν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είχε επαφές με τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το DHA δήλωσαν ότι διεξάγεται έρευνα για τη διαλεύκανση του φόνου, προσθέτοντας ότι σε αυτό το στάδιο οι αρχές δεν διαθέτουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες του θύματος.

Σε μια ανάρτησή του στο Twitter, πριν από αρκετούς μήνες, ο Μολαβί ανησυχούσε ότι θα τον δολοφονούσαν πριν προλάβει «να εξαλείψει τους ηγέτες αυτής της διεφθαρμένης μαφίας».

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: