Ιράν: Θάνατο των διαδηλωτών για την Μάχσα Αμινί ζητούν οι οπαδοί του καθεστώτος – 50 οι νεκροί

Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο εμφύλιας διαμάχης φαίνεται ότι είναι πλέον το Ιράν καθώς την Παρασκευή οποαδοί του καθεστώτος που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις υπέρ του καθεστώτος απείλησαν ανοιχτά με θάνατο όσους συμμετέχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την εκτέλεση των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, μεταδίδει ο Guardian, φωνάζοντας συνθήματα όπως «όσοι προσβάλουν το Κοράνι πρέπει να εκτελεστούν». Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στο Ιράν, οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές χαρακτήριζαν «στρατιώτες του Ισραήλ» τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές ζητώντας επίσης «θάνατο στις ΗΠΑ» και «θάνατο στο Ισραήλ».

Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο, δε, ότι οι φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις και τα απειλητικά μηνύματα ήρθαν λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν ότι θα κατέβουν στον δρόμο για να σταματήσουν την «μοχθηρή στρατηγική του εχθρού προκειμένου να αποδυναμώσει το Ισλαμικό καθεστώς».

Όπως ήταν αναμενόμενο η κυβέρνηση του Ιράν χαρακτήρισε «αυθόρμητες» τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και άλλες πόλεις του Ιράν, όπως έχει συμβεί, άλλωστε, και στο παρελθόν όποτε υπήρξαν μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος

Εντωμεταξύ ο τελευταίος απολογισμός από την ΜΚΟ Iran Human Rights (IHR) το απόγευμα της Παρασκευής έκανε λόγο για 50 νεκρούς στις διαδηλώσεις μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμινί με την κρατική τηλέοραση του Ιράν να «απαντά» αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 35.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: