Ιράν: Η Τεχεράνη ζητεί από τους ξένους επισκέπτες να σέβονται τους νόμους της Ισλαμικής Δημοκρατίας

Οι ξένοι επισκέπτες στο Ιράν θα πρέπει να σέβονται τους νόμους της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπως είπε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας εν μέσω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών, τις οποίες η Τεχεράνη απέδωσε σε «ξένους εχθρούς».

Τον περασμένο μήνα το Ιράν ανακοίνωσε ότι συνέλαβε εννέα ευρωπαίους υπηκόους για τον ρόλο τους στα επεισόδια που προκλήθηκαν με αφορμή τον θάνατο της Αμινί.

«Το Ιράν είναι μια ασφαλής χώρα … Αναμένουμε οι ξένοι που επισκέπτονται το Ιράν για τουρισμό και για επιχειρηματικούς σκοπούς να σέβονται τους νόμους μας», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καανανί.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στις 17 Σεπτεμβρίου στη γενέτειρα της Αμινί, την Σακέζ, μετατράπηκαν στη μεγαλύτερη πρόκληση για το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν εδώ και χρόνια με πολλούς να ζητούν την αποπομπή του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Οι διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο έχουν λάβει διεθνή υποστήριξη, γεγονός που οδήγησε την Τεχεράνη να επιτεθεί στους επικριτές της κατηγορώντας τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι εκμεταλλεύτηκαν τις ταραχές για να αποσταθεροποιήσουν το Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: