Ιράν: Επεισόδια σε λύκειο της Τεχεράνης – Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν μαθήτριες και έριξαν δακρυγόνα κατά γονέων

Μαθήτριες λυκείου της Τεχεράνης που αρνήθηκαν να υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο και να παραδώσουν τα κινητά τηλέφωνά τους, ξυλοκοπήθηκαν σήμερα από άνδρες των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο μαρτυρίες και βίντεο από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Reuters υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητα των βίντεο, στα οποία διακρίνονται επίσης αστυνομικοί να ρίχνουν δακρυγόνα για να απωθήσουν γονείς που είχαν περικυκλώσει το σχολείο.

Το Ιράν συγκλονίζεται εδώ και εβδομάδες από κύμα διαδηλώσεων μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών της Τεχεράνης για παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα για τις γυναίκες.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις ιρανικές αρχές, σε βάρος περίπου 300 ανθρώπων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε σχέση με τις επεισοδιακές διαδηλώσεις στην Τεχεράνη. Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με τη θανατική ποινή.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: