Ηράκλειο: Κάλεσε τη ΔΕΗ για βλάβη και βρέθηκε να κατηγορείται για ρευματοκλοπή

Σε μεγάλες περιπέτειες μπήκε ένας Ηρακλειώτης, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια όταν απευθύνθηκε στη ΔΕΗ για κάποιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το ηλεκτρικό στο σπίτι του και κατέληξε να κατηγορείται για ρευματοκλοπή.

Όπως αφηγήθηκε ο ίδιος στο ράδιο κρήτη, συνεργείο της ΔΕΗ έφτασε στο σπίτι του για να προχωρήσει σε έλεγχο σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το ηλεκτρικό. Μόλις το συνεργείο ολοκλήρωσε τον έλεγχο, ανέβηκε στο σπίτι του για να τους κεράσει μία ρακή κι εκείνοι να αποχωρήσουν, ωστόσο επιστρέφοντας ενημερώθηκε ότι είχε παραβιάσει το ρολόι και το συνεργείο του έδειξε την πεσμένη στο έδαφος σφραγίδα από το ρολόι του για την οποία δε γνώριζε τίποτα. Στη συνέχεια αποχώρησαν.

Μετά από περίπου ένα χρόνο, έλαβε μία επιστολή με την οποία η ΔΕΗ τον καλούσε να καταβάλλει το ποσό των 6.500 ευρώ για χρόνια ρευματοκλοπή. Τα επόμενα τρία χρόνια ο πολίτης μπλέχτηκε με μια απίστευτη γραφειοκρατεία για να αποδείξει την αθωότητά του. 

Υποστήριξε ότι η ΔΕΗ έχει εξαπολύσει ένα “προγκρόμ” διώξεων εναντίον ανυποψίαστων καταναλωτών, υποχρεώνοντάς τους να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά για υποτιθέμενες ρευματοκλοπές.

Εκείνος προσέφυγε στη ΡΑΕ, στον Συνήγορο του Καταναλωτή, κατάφερε να μειώσει το ποσό περίπου στα 3.000 ευρώ, πλήρωσε τα υπόλοιπα, δικαιώθηκε από το δικαστήριο το οποίο, όπως είπε, δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και τώρα αναμένει την οριστική απόφαση προκειμένου να προσφύγει κι εκείνος με τη σειρά του στη δικαιοσύνη.

ellada

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: