Ηράκλειο: Ελεύθερος με όρους ο 39χρονος τοκογλύφος που απειλούσε τη ζωή δανειολήπτη

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε σήμερα το μεσημέρι ο 39χρονος φυγόδικος που συνελήφθη πριν μερικές ημέρες για εκβι@σμό και τοκογλυφία στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 39χρονος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με όρους.  Ωστόσο, κρατείται καθώς εκκρεμούν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις.

Ο 39χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, είχε καταδικαστεί δύο φορές για υποθέσεις ναρκωτικών. Στην μία περίπτωση δικάστηκε ερήμην με πέντε χρόνια φυλάκισης, ενώ στη δεύτερη περίπτωση καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκισης με την απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και τον ίδιο να έχει προχωρήσει σε έφεση.

Η υπόθεση τοκογλυφίας και η σύλληψη

Όλα συνέβησαν πριν μερικές ημέρες όταν ένας 48χρονος από το Ηράκλειο δεν άντεχε άλλο τον εκβι@σμό που δεχόταν από τον 39χρονο τοκογλύφο  και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

Όπως αναφέρουν πηγές στο cretapost, ο 48χρονος αποκάλυψε τα όσα βίωνε το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με την κατάθεσή του όλα ξεκίνησαν εξαιτίας ενός οικονομικού προβλήματος που αντιμετώπιζε, στράφηκε στον 39χρονο για να του ζητήσει χρήματα. Ο τοκογλύφος του δάνεισε ένα χρηματικό ποσό με πολύ υψηλό επιτόκιο δανεισμού, με αποτέλεσμα ο 48χρονος να μην μπορεί να το αποπληρώσει.

Μάλιστα, ο δράστης τον «χρέωνε» 50 ευρώ επιπλέον για κάθε ημέρα που καθυστερούσε την αποπληρωμή του ποσού, ενώ παράλληλα απειλούσε πως  θα τον σκότωνε, εάν δεν του επέστρεφε τα χρήματα.

Οι αστυνομικοί αμέσως οργάνωσαν ένα σχέδιο για την σύλληψη του 39χρονου, δίνοντας στο θύμα προσημειωμένα χαρτονομίσματα -800 ευρώ στο σύνολο- και κανονίστηκε ραντεβού μεταξύ του θύματος και του δράστη για την υποτιθέμενη αποπληρωμή.

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν την ώρα που διακριτικά παρακολουθούνταν από αστυνομικούς. Μόλις ο 48χρονος του έδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα οι άνδρες της Αστυνομίας εμφανίστηκαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης, 2.515 ευρώ σε μετρητά, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: