Ιρακινός συνελήφθη αφού απείλησε να αυτοπυρποληθεί κοντά στο Βατικανό

Ένας Ιρακινός, ο οποίος έχει ζητήσει να του χορηγηθεί διεθνής προστασία στην Ιταλία, συνελήφθη χθες Σάββατο από την αστυνομία αφού φώναξε Αλαχού Ακμπάρ και απείλησε να αυτοπυρποληθεί κοντά στο Βατικανό, σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται την αστυνομία της χώρας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο άνδρας αυτός, ο οποίος ήταν πολύ ταραγμένος, κράδαινε έναν αναπτήρα μπροστά στους ένστολους φρουρούς που βρίσκονταν κοντά στις κιονοστοιχίες που πλαισιώνουν την Πλατεία του Αγίου Πέτρου, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messagero.

Ο Ιρακινός διατύπωσε κάποιες φράσεις που στερούνταν νοήματος στις οποίες αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν την έκφραση στα αραβικά Αλαχού Ακμπάρ (Ο Θεός είναι μεγάλος) προτού δύο αστυνομικοί με πολιτικά τον ρίξουν στο έδαφος και τον θέσουν υπό έλεγχο.

Ο άνδρας φορούσε ένα τζιν και ένα μαύρο μπλουζάκι και δεν είχε μαζί του κάποιο σακίδιο ή κάποια φιάλη με εύφλεκτο υλικό. Αυτός οδηγήθηκε στο γειτονικό αστυνομικό τμήμα για επαλήθευση στοιχείων, σύμφωνα με την Il Messagero, η οποία δημοσίευσε στον ιστότοπό της εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης.

Δύο λεπτά πέρασαν μόνον από τότε που ο άνδρας άρχισε να απειλεί ως τη σύλληψή του. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας μπροστά από το Βατικανό τον είχαν υπό διαρκή παρακολούθηση όση ώρα απειλούσε κάνοντας μεγάλες χειρονομίες, υπογραμμίζει η Il Messagero.

Οι δύο αστυνομικοί με πολιτικά επενέβησαν πολύ γρήγορα για να αποφευχθεί η πρόκληση ανησυχίας στους τουρίστες και τους πιστούς.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: