Ιρακινός μετανάστης βρέθηκε νεκρός στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας

Πρόκειται για τον δέκατο μετανάστη που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να περάσει τα σύνορα των δύο κρατών — Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί τον πρόεδρο της Λευκορωσίας ότι προκαλεί εσκεμμένα αυτή την αύξηση της μεταναστευτικής ροής

Ιρακινός βρέθηκε νεκρός στα σύνορα ΛευκορωσίαςΠολωνίας, μετέδωσαν χθες Δευτέρα πολωνικά ΜΜΕ· πρόκειται για τον δέκατο μετανάστη που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να περάσει τα σύνορα των δύο κρατών.

Η λευκορωσική συνοριοφυλακή ανέφερε το Σάββατο ότι ο άνδρας πέθανε στην πολωνική πλευρά των συνόρων.

Πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της ότι οι πολωνικές αρχές ανάγκασαν άλλους μετανάστες να μεταφέρουν το πτώμα στη λευκορωσική επικράτεια.

Εκπρόσωπος της πολωνικής συνοριοφυλακής διαβεβαίωσε, σύμφωνα με την Gazeta Wyborcza, ότι «εάν είχε τέτοιο περιστατικό στην πολωνική πλευρά, οι υπηρεσίες της συνοριοφυλακής θα είχαν ενημερωθεί».

Κατά την ίδια εφημερίδα, οι επτά από τους δέκα μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στα σύνορα βρέθηκαν στην πολωνική επικράτεια.

Όταν επικοινώνησε μαζί τους το Γαλλικό Πρακτορείο, οι υπηρεσίες της πολωνικής συνοριοφυλακής δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, πέρασαν ή προσπάθησαν τους τελευταίους μήνες να περάσουν τα σύνορα της Λευκορωσίας με τη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Λετονία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, τον Αλεξάντρ Λουκάσενκα, ότι προκαλεί εσκεμμένα αυτή την αύξηση της μεταναστευτικής ροής, σε αντίποινα για τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλαν οι Βρυξέλλες στην κυβέρνησή του εξαιτίας της καταστολής της αντιπολίτευσης.

Μετανάστες έχουν αφηγηθεί ότι λευκορωσικές δυνάμεις τους υποχρεώνουν να περάσουν τα σύνορα και εάν εντοπιστούν επαναπροωθούνται από πολωνούς συνοριοφύλακες, με συνέπεια να παγιδεύονται στην περιοχή της μεθορίου, όπου οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι ολοένα πιο δύσκολες.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: