IQ test: Δωρεάν online τεστ νοημοσύνης από τη Mensa Νορβηγίας

Μάθετε το IQ σας απαντώντας σε 35 ερωτήσεις

Ένα IQ τεστ που γίνεται online υποδεικνύει μέσα από μια διαδικασία 25 λεπτών το επίπεδο της ευφυίας σας.

Αφού μπείτε στην ιστοσελίδα του IQ τεστ θα κληθείτε να απαντήσετε σε 35 ερωτήσεις-προβλήματα μέσα σε χρονικό περιθώριο 25 λεπτών.

Κάθε μία από τις ερωτήσεις αφορά σε οπτικά παζλ, τα οποία σταδιακά δυσκολεύουν, ενώ δεν απαιτείται κάποια εξειδικευμένη γνώση ή μαθηματικές ικανότητες. Κάθε σωστή απάντηση δίνει έναν βαθμό και όλες βαθμολογούνται εξίσου, ανεξάρτητα από το επίπεδο δυσκολίας.

Δεν υπάρχει κάποιο μπόνους αν απαντήσετε πολύ γρήγορα, ούτε κάποια “τιμωρία” εάν δώσετε λάθος απάντηση, επομένως καλό είναι να αξιοποιήσετε το κάθε λεπτό και, σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε την απάντηση ή δεν είστε σίγουροι, να μαντέψετε, προκειμένου να προχωρήσετε στο επόμενο παζλ.

Προκειμένου να είναι το αποτέλεσμα όσο το δυνατόν εγκυρότερο, σιγουρευτείτε ότι το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεστε αερίζεται σωστά και δεν υπάρχουν περισπασμοί, προκειμένου να κάνετε το τεστ χωρίς διακοπές μέσα στα επόμενα 25 λεπτά.

Να σημειώσουμε εδώ το τεστ δεν αποτελεί υποκατάστατο επαγγελματικής αξιολόγησης της ευφυίας, όπως αυτά που γίνονται από ψυχολόγους ή τη Mensa, η οποία έχει επίσημη άδεια να διενεργεί τέτοιου είδους τεστ και να αξιολογεί τα αποτελέσματα.

Το σκορ κυμαίνεται από 85 μέχρι 145 βαθμούς, όπου οι 100 αντιπροσωπεύσουν τον μέσο πληθυσμό.

Αρκεί να επιλέξετε την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκετε και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Κάντε το τεστ πατώντας εδώ

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: