ΗΠΑ: Χάος από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια – Έχουν απομακρυνθεί πάνω από 8.400 κάτοικοι (βίντεο)

Περισσότερες από 80 εστίες κατακαίνε τις δυτικές πολιτείες — Στάχτη έγιναν εκατομμύρια στρέμματα

Πύρηνη κόλαση θυμίζει το σκηνικό στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες μετά το ξέσπασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς «Ντίξι», που μαίνεται εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες στην Καλιφόρνια. Σχεδόν  8.500 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους, πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, χιλιάδες σπίτια απειλούνται από τις φλόγες.



Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει έκρυθμη, καθώς περισσότερες από 80 εστίες με ασταθείς φλόγες έχουν εκδηλωθεί στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ σε 11 συνολικά πολιτείες, σύμφωνα με πληροφορίες του CBS. Παράλληλα, οι καπνοί δεν αποκλείεται να πυροδοτήσουν και νέες εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή.



Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες πυροσβεστών που έβλεπαν τους κατοίκους τρομοκρατημένους να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σβήσουν τις φλόγες και να σώσουν τις περιουσίες τους. Στην πορεία ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να απομακρυνθούν, αφού η φωτιά άρχισε να βγαίνει εκτός ελέγχου — το «τρομακτικό» νούμερο των 8.400 ανθρώπων έχει αναγκαστεί να φύγει από την περιοχή.


Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την 15η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Καλιφόρνιας, η οποία μάλιστα τείνει να συγχωνευθεί με μία άλλη πυρκαγιά μικρότερης κλίμακας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: