ΗΠΑ: Το μεγαλύτερο λόμπι της οπλοκατοχής ακυρώνει το ετήσιο συνέδριο, λόγω πανδημίας

Πόλλοι κατασκευαστές όπλων απέσυραν το ενδιαφέρον τους εκφράζοντας φόβους για την συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων — Σε άνοδο βρίσκονται τα κρούσματα την ίδια στιγμή

Η οργάνωση NRA (National Rifle Association),το μεγαλύτερο αμερικανικό λόμπι της οπλοκατοχής, ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως ακυρώνει το ετήσιο συνέδριό της εξαιτίας ανησυχιών που συνδέονται με την αναζωπύρωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Η οργάνωση ανακοίνωσε την απόφαση αυτή μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος πολλών κατασκευαστών όπλων, που ανησυχούσαν για την προοπτική της συγκέντρωσης πολλών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στον ίδιο χώρο, καθώς φέτος είχε επιλεγεί συνεδριακό κέντρο στο Χιούστον.

Η NRA, η οποία διαβεβαιώνει πως έχει 5 εκατομμύρια μέλη, εξήγησε σε ανακοίνωσή της ότι έλαβε την απόφαση να μη διεξαχθεί το συνέδριό της από την 3η ως την 5η Σεπτεμβρίου «λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια της οικογένειας και της κοινότητάς μας».

Η οργάνωση έλαβε αυτή «τη δύσκολη απόφαση» αφού «ανέλυσε τα δεδομένα για την COVID-19 στην κομητεία» του Τέξας όπου θα γινόταν το συνέδριο — στην οποία τα κρούσματα του SARS-CoV-2 και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με την COVID-19 βρίσκονται σε άνοδο.

Η NRA είχε ήδη ακυρώσει το συνέδριό της το 2020. Η οργάνωση διέρχεται αρκετά δύσκολη φάση, καθώς είναι αντιμέτωπη με οικονομικά προβλήματα και με δικαστική μάχη που εξαπέλυσε η εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης, η οποία επιδιώκει τη διάλυσή της.

Οι ακτιβιστές της NRA, που διατείνονται πως η οπλοκατοχή αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών, κατά μεγάλο μέρος τους θεωρούν επίσης δικαιώματα να μη φορούν τη μάσκα και την άρνηση του εμβολιασμού για την COVID-19, κάτι που εξηγεί την αυξημένη ανησυχία.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έλαβε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από την NRA για τις δύο προεκλογικές του εκστρατείες ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016 και του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: