ΗΠΑ: Πιθανόν στη δουλειά μολύνθηκαν με κορονοϊό οι μισοί εργαζόμενοι στην υγεία που ασθενούν

Μέσω της επαφής τους με μολυσμένο ασθενή ή συνάδελφό τους είναι πιθανό να προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Τα στοιχεία δείχνουν την ουσιαστική ανάγκη που υπάρχει για την καλύτερη προστασία όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στο όριό τους για τη νοσηλεία ασθενών με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα που προκαλούνται από την COVID-19.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε χθες ότι προχωρεί στην παράταση εφαρμογής της διαταγής απαγόρευσης των μετακινήσεων Αμερικανών στρατιωτικών στο εξωτερικό.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν σε ισχύ οι περιορισμοί που εφαρμόζονται εξαιτίας της εξάπλωσης της COVID-19 και εξήγησε πως ο στρατός θα επανεξετάσει το θέμα σε 15 ημέρες.

Η απαγόρευση των μετακινήσεων ισχύει μέχρι την 11η Μαΐου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Πριν αρχίσω να μετακινώ ανθρώπους…, θέλω να είμαι βέβαιος ότι μπορώ να το κάνω χωρίς να υπάρξει μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού και μολυνθούν μονάδες και κοινότητες» πρόσθεσε ο Έσπερ.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: