ΗΠΑ: Παρουσιαστής του Fox News προτρέπει να… σκοτώσουν τον Φάουτσι κι εκείνος ζητά την απόλυσή του

«Εκεί έξω υπάρχει κάποιος, ο οποίος λέει ότι έπρεπε να με πυροβολήσουν και να μου στήσουν ενέδρα. Αναρωτιέμαι τι είδους τρέλα υπάρχει στον κόσμο αυτές τις μέρες» τόνισε ο Αμερικανός επιδημιολόγος για όσα είπε ο Τζέσε Γουότερς

Εκτός εαυτού εμφανίστηκε ο συνήθως μειλήχιος κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι μιλώντας στην εκπομπή «News Day» του αμερικανικού δικτύου CNN. Ποιος όμως ήταν ο λόγος αυτής της έκρηξης;

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο παρουσιαστής του Fox News, Τζέσε Γουότερς, μιλώντας στο συνέδριο American Fest του Turning Point, ενθάρρυνε τους παρευρισκόμενους να του επιτεθούν, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία viral είδηση. «Αυτό είναι παρανοϊκό» είπε ο Φάουτσι. «Ο τύπος θα πρέπει να απολυθεί άμεσα» πρόσθεσε.

«Το μόνο πράγμα που έκανα αυτά τα δύο χρόνια ήταν να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να εφαρμόζουν καλές πρακτικές δημόσιας υγείας: Δηλαδή να εμβολιάζονται, να είναι προσεκτικοί σε δημόσιους χώρους, να φορούν μάσκα. Εκεί έξω υπάρχει κάποιος ο οποίος λέει ότι έπρεπε να με πυροβολήσουν και να μου στήσουν ενέδρα. Αναρωτιέμαι τι είδους τρέλα υπάρχει στον κόσμο αυτές τις μέρες».

Από την πλευρά του το Fox αρνήθηκε να σχολιάσει τόσο εάν υποστηρίζει τα λεγόμενα του παρουσιαστή όσο και εάν σχεδιάζει να λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον του. Επιπλέον απέφυγε να απαντήσε στο αίτημα για κάποιο σχόλιο όσον αφορά την κριτική που άσκησε προς το δίκτυο ο Άντονι Φάουτσι.

Σημειώνεται πως οι παρουσιαστές του Fox News καθώς και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν βάλει ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο τον Άντονι Φάουτσι. Μάλιστα μόλις πριν λίγες μέρες η παρουσιάστρια Λάρα Λόγκαν έφτασε στο σημείο να τον συγκρίνει με τον διαβόητο Ναζί γιατρό Τζόζεφ Μένγκελε (πρόκειται για τον «άγγελο του θανάτου» ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο 40.000 αθώων ανθρώπων στο κολαστήριο του Άουσβιτς).

Και σε αυτή την περίπτωση ο Φάουτσι επιτέθηκε στο Fox News κατηγορώντας το δίκτυο ότι δεν έλαβε πειθαρχικά μέτρα για την Λόγκαν. «Αυτό που βρίσκω εντυπωσιακό… είναι πώς δεν υπάρχει κανένας πειθαρχικός έλεγχος από το δίκτυο Fox. Πώς μπορούν να την αφήνουν να κάνει τέτοιες δηλώσεις χωρίς να κάνουν κανένα σχόλιο. Είμαι έκπληκτος με αυτό», είχε δηλώσει.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: