ΗΠΑ: Παραιτήθηκε στενός συνεργάτης του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Ματ Γκάετς

Σε εξέλιξη έρευνα για τις σeξουαλικές δραστηριότητες του γερουσιαστή, που μπορεί να περιελάμβαναν και ανήλικες

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Γερουσιαστή, Ματ Γκάετς, υπέβαλλε ο Λουκ Μπολ, έπειτα από τη θύελλα που έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για σeξουαλικές σχέσεις επί πληρωμή ακόμα και με ανήλικες, που διατηρούσε ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός από τη Φλόριντα.

Ο Μπολ εργαζόταν για λογαριασμό του Γκάετς από το 2017, όταν έγινε μέλος του γραφείου του ως ασκούμενος. Αργότερα εργάστηκε για την εκστρατεία του ενόψει των εκλογών του Κογκρέσου το 2018 και το 2019 έγινε διευθυντής επικοινωνίας του γερουσιαστή.

«Το γραφείο Κογκρέσου του Ματ Γκάετς και ο Λουκ Μπολ συμφώνησαν ότι θα ήταν καλύτερο να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Τον ευχαριστούμε για το χρόνο του στο γραφείο μας» ανέφερε το γραφείο του Ρεπουμπλικανού σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη ομοσπονδιακή έρευνα, η οποία εξετάζει εάν ο Γκάετς και ένας συνεργάτης του, στη Φλόριντα πρόσφεραν χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα σε γυναίκες με τις οποίες είχαν σeξουαλική επαφή, αφού είχε προηγηθεί επικοινωνία τους μέσω διαδικτύου.

Ο συνεργάτης του Γκάετς, Τζόελ Γκρίνμπεργκ, ένας πρώην τοπικός πολιτικός στη Φλόριντα, κατηγορήθηκε πέρυσι για σωματεμπορία ενός 17χρονου κοριτσιού το 2017, και το Υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθεί να εξακριβώσει εάν ο Γκάετζ είχε σeξουαλική επαφή με τη 17χρονη. Ο Γκρίνμπεργκ είχε αρνηθεί τις κατηγορίες αυτές.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: