ΗΠΑ: Οργή για τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ – Πήγε διακοπές στο… Μεξικό την ώρα που ο χιονιάς «χτυπούσε» την πολιτεία του

Συγγνώμη ζήτησε ο Τεξανός Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Τεντ Κρουζ που προτίμησε να κάνει διακοπές στο Μεξικό την ώρα που οι συμπολίτες του δεν είχαν ρεύμα και νερό — «Συνόδευσα τα παιδιά μου επειδή δεν είχαν σχολείο», είπε 

Γκάφα ολκής από τον Τεξανό Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, ένθερμο υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μετά τον καταιγισμό επικριτικών σχολίων που δέχτηκε καθώς, εν μέσω του σφοδρής κακοκαιρίας στο Τέξας, εκείνος ταξίδεψε με την οικογένειά του στο μεξικανικό θέρετρο Κανκούν.

Εικόνες από το «παγωμένο» Τέξας

Οι εικόνες που τον δείχνουν στο αεροδρόμιο, έτοιμο να ταξιδέψει για το Κανκούν, εγκαταλείποντας τους συμπολίτες του Τέξας που έδιναν μάχη για να επιβιώσουν εν μέσω μιας πρωτοφανούς κακοκαιρίας, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.


Σε μία προσπάθεια να τα… μπαλώσει, ο Αμερικανός γερουσιαστής εξήγησε πως, δεδομένου ότι τα μαθήματα ακυρώθηκαν στο σχολείο των παιδιών του για αυτήν την εβδομάδα, οι κόρες του εξέφρασαν την επιθυμία να ταξιδέψουν με φίλους.

Εκείνος, όπως είπε, τις συνόδευσε στο Μεξικό και γύρισε αμέσως στο Τέξας χωρίς όμως να είναι πειστικός.

Λίγες ώρες αργότερα παραδέχτηκε το σφάλμα του.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες οικογένειες στο Τέξας παραμένουν για περισσότερα από τρία 24ωρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, ενώ πλέον πολλές χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα.

Ουρές για λίγο νερό:


Οι πολικές θερμοκρασίες στην πολιτεία αναμένεται να διατηρηθούν τουλάχιστον έως το Σάββατο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Η διαχείριση της κακοκαιρίας και τα προβλήματα που προκάλεσε βρίσκονται στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης καθώς οι ώρες περνούν και οι αρχές της πολιτείας δεν μπορούν να ανακουφίσουν τους κατοίκους.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζεσταθούν, τα τρόφιμά τους χαλάνε και δεν μπορούν να καταναλωθούν, οι δρόμοι σε πολλές περιοχές παραμένουν κλειστοί και δεν μπορούν να πάνε να αγοράσουν τρόφιμα, ενώ πολλές περιοχές δεν έχουν ούτε νερό, εξαιτίας της διακοπής του ηλεκτρικού και της αδυναμίας να λειτουργήσουν τα συστήματα ύδρευσης.

Όπως αναφέρει το CNN, σε 154 από τις 254 κομητείες του Τέξας παρουσιάστηκαν προβλήματα υδροδότησης, γεγονός που επηρεάζει περίπου 13,2 εκατ. ανθρώπους, ενώ και σε περιοχές που είχαν νερό, οι αρχές τους συμβούλευσαν ότι δεν πρέπει να το πιουν πριν το βράσουν, γιατί μπορεί να είχε αλλοιωθεί.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η χιονόπτωση έχουν επηρεάσουν και άλλες πολιτείες, όπως η Βιρτζίνια, η Δυτική Βιρτζίνια, το Μέριλαντ και η Πενσιλβάνια.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: