ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει τη δολοφονία της δημοσιογράφου του Al Jazeera στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Η Σιρίν Αμπού Άκλεχ  η οποία είχε παλαιστινιακή και αμερικανική υπηκοότητα, σκοτώθηκε το πρωί της Τετάρτης από τα πυρά του ισραηλινού στρατού την ώρα που κάλυπτε τις συγκρούσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε έντονα   τη δολοφονία της δημοσιογράφου του Al Jazeera Σιρίν Αμπού Άκλεχ και ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τον θάνατό της.

Η Σιρίν Αμπού Άκλεχ, μία από τις πιο γνωστές δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, η οποία είχε παλαιστινιακή και αμερικανική υπηκοότητα, σκοτώθηκε το πρωί της Τετάρτης από τα πυρά του ισραηλινού στρατού την ώρα που κάλυπτε τις συγκρούσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι. Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ εκτίμησε ότι η δημοσιογράφος «πιθανόν» σκοτώθηκε από τα πυρά Παλαιστινίων.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πετούσε για το Ιλινόις, κάλεσε «για διεξοδική έρευνα για τον θάνατο» της δημοσιογράφου.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: