ΗΠΑ: Μην έχετε αυταπάτες, οι βαρβαρότητες των Ρώσων θα συνεχιστούν αλλά η Ουκρανία μπορεί φυσικά να νικήσει

Εκτιμήσεις του Πενταγώνου και του Λευκού Οίκου για τη ρωσική εισβολή — Νωρίτερα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο 

Μετά τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει και χρόνια, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζον Κίρμπι, διεμήνυσε ότι είναι αδύνατο να προβλεφθεί ακριβώς πόσο θα διαρκέσει η εισβολή.

«Η Ουκρανία φυσικά και μπορεί να νικήσει» επισήμανε, ωστόσο, ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου. 

«Το γεγονός ότι η Ρωσία θα επικεντρωθεί σε μια μικρότερη — γεωγραφικά — περιοχή μαρτυρούν διάθεση για συνέχιση των εχθροπραξιών» πρόεθεσε. 

Ο Κίρμπι υπογράμμισε ότι Μαριούπολη, Χάρκοβο και Μικολάγιφ δεν έχουν ακόμη καταληφθεί από το Κρεμλίνο, ενώ είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από το Κίεβο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αποστέλλοντας 100 νέα όπλα, drones «Switchblade».

Πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, προέβλεψε ότι θα υπάρχουν νέες σκηνές βαρβαρότητες, σαν κι αυτές ποιυ εκτυλίχθηκαν στη μαρτυρική πόλη Μπούτσα. 

Συμπλήρωσε, δε, ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι οι στόχοι του Κρεμλίνου έχουν αλλάξει παρά το γεγονός ότι ρωσικά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί. 

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: