ΗΠΑ: Η ρωσική στρατηγική στη Συρία ευνοεί το Ισλαμικό Κράτος

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές γύρω από την πόλη του Χαλεπίου, εναντίον οργανώσεων της αντιπολίτευσης και αμάχων, ευνοούν ευθέως τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Αυτό που κάνει η Ρωσία αυτή τη στιγμή ευνοεί ευθέως το Ισλαμικό Κράτος», είπε ο Μπρετ Μαγκέρκ, ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών, καταθέτοντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι κατηγορεί δημοσίως, εδώ και μία εβδομάδα, τη Μόσχα ότι τορπίλισε εν μέρει τις ειρηνευτικές προσπάθειες στη Συρία, βομβαρδίζοντας την περιοχή γύρω από το Χαλέπι. Ο κ. Κέρι και άλλοι είκοσι υπουργοί Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων και εκείνος της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, θα συναντηθούν την Πέμπτη στο Μόναχο για τη σύνοδο της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης στη Συρία. Στόχος της συνόδου είναι να επιτευχθεί εκεχειρία και να προωθηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στις πολιορκημένες συριακές πόλεις.

Η Ουάσινγκτον έχει τεθεί επικεφαλής ενός στρατιωτικού συνασπισμού στον οποίο μετέχουν περίπου 65 χώρες και βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές στη Συρία από τον Σεπτέμβριο του 2014.

«Τους επόμενους έξι μήνες θα επιταχύνουμε και να ενισχύσουμε τη στρατηγική μας», διαβεβαίωσε ο κ. Μαγκέρκ. Παραδέχτηκε όμως ότι «η πρόοδός μας δεν θα είναι πάντα ευθεία και θα πρέπει να περιμένουμε πισωγυρίσματα και εκπλήξεις».

Πηγή: naftemporiki.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: