ΗΠΑ: Η διανομή του εμβολίου για τον κορονοϊό θα ξεκινήσει μέσα σε 24 ώρες από την έγκρισή του

Ο στρατηγός του αμερικανικού στρατού Gus Perna, επικεφαλής του Operation Warp Speed, μιας επιχείρησης πολλών δισεκατομμυρίων για την άμεση διανομή του εμβολίου για την Covid-19, δηλώνει πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ξεκινήσει να διανέμει το εμβόλιο μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που θα πάρει το πράσινο φως από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Το μόνο που τον ανησυχεί είναι οι αντιεμβολιαστές και οι αρνητές του κορονοϊού, που θα αρνηθούν όπως λέει να τους χορηγηθεί το σωτήριο εμβόλιο. «Δίνουμε εμβόλια στον αμερικανικό λαό και δεν τα κάνει. Ντροπή μας. Έι, αρρώστησα ήδη, δεν το χρειάζομαι. Ντροπή μας. Έι, δεν πιστεύω στα εμβόλια. Ντροπή μας. Απλά ντροπή μας, αυτό με κρατάει ξάγρυπνο τη νύχτα».

Ο Perna εμφανίστηκε στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS News της Κυριακή για να απαντήσει στο πόσο γρήγορα θα αρχίσει να χορηγείται το εμβόλιο σε 300 εκατ. Αμερικανούς. «Μέσα σε 24 ώρες», απάντησε.

Ο Perna τέθηκε επικεφαλής της τεράστιας επιχείρησης από τον Τραμπ και λέει πως όλα θα κυλήσουν ομαλά όταν πάρει την εκτελεστική εντολή.

Είπε επίσης πως η κυβέρνηση έχει δόσεις ενός εμβολίου σε αποθέματα, χωρίς να μπει ωστόσο σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Δεν θα μιλήσω τώρα για αυτόν τον αριθμό, γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω άγχος και πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες. Σε έναν μήνα από τώρα, θα έχω περισσότερα», κατέληξε…

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: