ΗΠΑ: Ελεύθερος χωρίς εγγύηση ο «πυγμάχος» της Νέας Υόρκης – Σε κώμα το θύμα του (βίντεο)

Ελεύθερος χωρίς εγγύηση αφέθηκε ο 55χρονος που έβγαλε με μια γροθιά νοκ άουτ έναν 52χρονο μετανάστη από το Μεξικό, ο οποίος νοσηλεύεται σε κώμα με εγκεφαλικές κακώσεις.

Ο Μπούι Βαν Φου που συνελήφθη μετά την απρόκλητη επίθεση σε έναν δρόμο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη, κατηγορήθηκε από την Εισαγγελία για επίθεση και παρενόχληση, και τα δύο πλημμελήματα, για τη γροθιά την περασμένη Παρασκευή που άφησε τον 52χρονο Χεσούς Κορτές αναίσθητο στο δρόμο.

Το θύμα χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο και τώρα βρίσκεται σε ιατρικό κώμα, δήλωσαν οι αρχές.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης είχε κατηγορήσει τον 55χρονο «πυγμάχο» για απόπειρα δολοφονίας μετά τη σύλληψή του την Τετάρτη (17/8), με τον δράστη να ομολογεί την πράξη του στις αρχές.

«Χτύπησα κάποιον και στο νοσοκομείο. Δεν ξέρω αν νεκρός», είπε στον αστυνομικό, όταν παραδόθηκε στις αρχές γνωρίζοντας ότι τον αναζητούν. 

Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας, έξω από εστιατόριο, δείχνει τον 55χρονο Μπούι Βαν Φου να φορά γάντια και μετά να πλησιάζει το ανυποψίαστο θύμα πριν το χτυπήσει με δύναμη στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Ο 52χρονος Χεσούς Κορτές κατέρρευσε και χτύπησε με δύναμη στο έδαφος. Οι γιατροί αναφέρουν ότι έχει κάταγμα στο κρανίο, ότι έχουν σπάσει η κλείδα και έχει αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Η αστυνομία πιστεύει ότι και οι δύο άνδρες ήταν μέσα στο εστιατόριο πριν από το συμβάν. Ωστόσο, το χτύπημα ήλθε χωρίς να υπάρξει διαπληκτισμός ή οποιαδήποτε συνομιλία μεταξύ τους. Δράστης και θύμα δεν γνωρίζονταν και φάνηκε πως δεν υπήρχε προηγούμενο μεταξύ τους πριν τη γροθιά, σύμφωνα με τις αρχές.

Τον δράστη αναγνώρισε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου που ανέφερε ότι είναι τακτικός πελάτης που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ προβλήματα.

Ο Μπούι Βαν Φου καταδικάστηκε για σeξουαλική κακοποίηση πρώτου βαθμού στο Μπρονξ το 1995 και καταδικάστηκε σε έξι χρόνια έως ισόβια κάθειρξη, σύμφωνα με κρατικά αρχεία. Αποφυλακίστηκε υπό όρους το 2019 και τώρα είναι εγγεγραμμένος ως σeξουαλικός δράστης επιπέδου 3 — ο πιο σοβαρός χαρακτηρισμός — για σeξουαλική κακοποίηση μιας 17χρονης κοπέλας το 1994, σύμφωνα με κρατικά αρχεία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: