ΗΠΑ: Δίωξη εις βάρος των υπαλλήλων του παιδικού σταθμού που «βασάνιζαν» παιδιά με τρομακτική μάσκα

Κατηγορίες κακοποίησης αντιμετωπίζουν πρώην εργαζόμενες του παιδικού σταθμού Lil’ Blessings στην πολιτεία του Μισισίπι στις ΗΠΑ, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε με αφορμή ένα βίντεο που έδειχνε μερικές από αυτές να «βασανίζουν» με τρομακτική μάσκα νήπια που θεωρούσαν άτακτα.

Σύμφωνα με τη New York Post, το εξοργιστικό βίντεο που δημοσίευσε μια άλλη εργαζόμενη του παιδικού σταθμού στο Facebook, θέλοντας να εκθέσει τις συναδέλφους τις και τις κακοποιητικές πρακτικές τους, κινητοποίησε το τοπικό Γραφείο Σερίφη και την πολιτειακή υπηρεσία που είναι αρμόδια για θέματα υγείας. Η έρευνα που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες οδήγησε στο να απαγγελθούν κατηγορίες για παιδική κακοποίηση εις βάρος τεσσάρων γυναικών. Μαζί τους στο εδώλιο θα βρεθεί και μια πέμπτη γυναίκα, η οποία δεν υπέβαλε επίσημη καταγγελία για την κακοποίηση που είδε να λαμβάνει χώρα εις βάρος μικρών παιδιών στον τόπο εργασίας της.

Η ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού, Σίλα Σάντερς, είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό σε τοπική εφημερίδα ότι απέλυσε τις γυναίκες που εμφανίζονται να τρομοκρατούν μικρά παιδάκια στο επίμαχο βίντεο, το οποίο έγινε viral. «Δεν εγκρίνω, ούτε πρόκειται ποτέ να εγκρίνω τέτοιου είδους συμπεριφορά», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι μία από τις απολυμένες εργαζόμενες που συμμετείχε στο απάνθρωπο αστείο εις βάρος των μικρών παιδιών, φορώντας την τρομακτική μάσκα που είναι εμπνευσμένη από την ταινία τρόμου Scream και ουρλιάζοντας μπροστά στα πρόσωπά τους, είχε ζητήσει συγγνώμη σε βίντεο πριν από δύο εβδομάδες. Η «Σίσι» όπως είπε ότι ονομάζεται εξήγησε ότι «δεν είχε κακή πρόθεση». «Δεν ήθελε να κάνω κακό σε κανέναν. Οι άλλες δασκάλες μου ζήτησαν να το κάνω ή να τους δανείσω τη μάσκα για να πείσουν τα παιδιά να κάτσουν φρόνιμα ή να συμμαζέψουν την τάξη. Δεν κακοποιώ παιδιά», ανέφερε στο βίντεό της η «Σίσι» η οποία εργαζόταν στο συγκεκριμένο πόστο περίπου τέσσερα χρόνια.

«Δεν ήταν δική μου ιδέα να το κάνω. Δεν είχα πρόθεση να τραυματίσω ψυχικά αυτά τα παιδιά» σημείωσε, εξηγώντας ότι υπήρχαν νήπια που έβαζαν τα κλάμματα, αλλά και άλλα που γελούσαν βλέποντάς τη με τη μάσκα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: