ΗΠΑ: Αίρουν τους περιορισμούς για τους ταξιδιώτες από την Ουγκάντα μετά το τέλος της επιδημίας του Έμπολα

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ήρε τους περιορισμούς που επέβαλε τον Οκτώβριο και προέβλεπαν οι ταξιδιώτες από την Ουγκάντα να ανακατευθύνονται σε πέντε συγκεκριμένα αεροδρόμια προκειμένου να υποβάλλονται σε εξετάσεις για τον ιό Έμπολα.

Νωρίτερα χθες, σε επίσημη τελετή στη Μουμπέντε, η υπουργός Υγείας της Ουγκάντας, η Τζέιν Ρουθ Ατσένγκ, κήρυξε το τέλος της επιδημίας του Έμπολα που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο και επισήμως στοίχισε τη ζωή σε 55 ανθρώπους από τους 142 που επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά πως μολύνθηκαν.

Με βάση τα κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), μια επιδημία του Έμπολα θεωρείται λήξασα όταν δεν επιβεβαιώνεται νέο κρούσμα της ασθένειας για 42 συναπτές ημέρες, χρονικό διάστημα διπλάσιο από την περίοδο επώασης του ιού.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ διευκρίνισε πως καθώς δεν επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα του Έμπολα για δυο περιόδους επώασης του ιού (21 ημερών), οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί δεν κρίνονται πλέον απαραίτητοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: