Ηouseid.co: Ο νέος τρόπος για να βρεις τα καλύτερα έπιπλα και decor στην Αθήνα

Το HouseID είναι η πρώτη curated πλατφόρμα που περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό προϊόντων επίπλου, décor και είδη σπιτιού υψηλής αισθητικής τα οποία είναι διαθέσιμα στην πόλη της Αθήνας. Ταυτόχρονα,  παρέχει πληροφορίες και κατευθύνσεις για το πού ακριβώς βρίσκονται μέσα στην πόλη.

Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι για τους καταναλωτές να βρουν αυτό που ψάχνουν σε μια μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα, καθώς και την ανάγκη τους να δουν τα προϊόντα  από κοντά πριν τα αγοράσουν. Αυτός είναι και ο λόγος που επιθυμούμε να μετατρέψουμε αυτήν την αναζήτηση από μία χρονοβόρα διαδικασία σε μία ευχάριστη εμπειρία, ελαχιστοποιώντας το χρόνο και βελτιστοποιώντας τα αποτελέσματα.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, έναντι άλλων ακριβών και μη ελκυστικών επιλογών διαφήμισης,  το HouseID διασφαλίζει μια άμεση προβολή σε ένα στοχευμένο κοινό που λατρεύει το design, παρέχοντας μια αποδοτική και υψηλής αισθητικής online παρουσία σε κάθε συσκευή. Ταυτόχρονα, η ομάδα του HouseID αντιμετωπίζει ολιστικά την επιχείρηση, βοηθώντας στην ανανέωση της παρουσίας της στην πλατφόρμα και δημιουργώντας υλικό για digital marketing. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνουμε στο ελάχιστο το χρόνο και τα κόστη του επιχειρηματία, φέρνοντας υψηλή προστιθέμενη αξία στην online προβολή του. Το HouseID, ουσιαστικά, συνδέει εύκολα τις τοπικές επιχειρήσεις με τους καταναλωτές και design lovers.

Μία επιχείρηση κάνοντας πολύ απλά πράγματα μέσα στην πλατφόρμα μπορεί να διασφαλίσει δεκάδες χιλιάδες προβολές και clicks για τα προϊόντα της. Για να επιτευχθεί αυτό, η επιχείρηση έχει έναν διαχειριστικό λογαριασμό όπου μπορεί να κάνει προσθαφαιρέσεις προϊόντων και ανανεώσεις σχετικά με το προφίλ της. Όσο αυτό συμβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και υπάρχουν εμπλουτισμένες περιγραφές προϊόντων με καλό φωτογραφικό υλικό η επιχείρηση διασφαλίζει χιλιάδες προβολές και clicks μπροστά σε ένα στοχευμένο κοινό.

Αποστολή μας είναι να διευκολύνουμε τον καταναλωτή να δημιουργήσει ένα χώρο που θα αντανακλά την προσωπικότητα του και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Ταυτόχρονα, φιλοδοξούμε το HouseID να αποτελέσει ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τον επαγγελματία αρχιτέκτονα, διακοσμητή, interior designer κλπ. Bασικός στόχος μας είναι να αναδείξουμε το εγχώριο design και τα καταστήματα της πόλης.

Επίσης, σε Ελλάδα και εξωτερικό το HouseID είναι μια μοναδική «phygital» εμπειρία που φέρνει όλα τα προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας που υπάρχουν στα φυσικά καταστήματα της πόλης online.

Όλα ξεκίνησαν όταν τέσσερις άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν πολύ το design βρέθηκαν μαζί και άρχισαν να αναζητούν τρόπους να το αναδείξουν. Η απάντηση ήταν μπροστά στα μάτια μας. Η Αγγελική Πηλίγκου και η Νάντια Μητροκανέλου ως επαγγελματίες αρχιτέκτονες αφιέρωναν πολύ χρόνο για την ανεύρεση προϊόντων για τους πελάτες τους. Ο Γιώργος Φωτόπουλος που εκείνη την περίοδο είχε αλλάξει 5 διαφορετικές πόλεις μέσα σε 3 χρόνια, ως καταναλωτής, δυσκολευόταν να βρει αυτό που έψαχνε για τον χώρο του μέσα στην πόλη. Οπότε αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την πρώτη curated πλατφόρμα στην οποία θα μπορεί ο καθένας να βρει έπιπλα, είδη décor και έργα τέχνης, τα οποία να είναι διαθέσιμα μέσα στην πόλη, εύκολα, γρήγορα και με εξασφαλισμένη ποιότητα. Σε αυτό το σημείο, βρέθηκε επίσης η Κατερίνα Φωτοπούλου η οποία πίστεψε στο project και μας βοήθησε οικονομικά ώστε να αναπτύξουμε την εταιρεία και ο Γιώργος Χρόνης ο οποίος ανέλαβε το τεχνικό κομμάτι της πλατφόρμας.

Αρχικά, δουλέψαμε το project στην Ρώμη και την Αθήνα και τελικά επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με την πόλη της Αθήνας. Έτσι στις 11 Ιουλίου 2018 δημοσιοποιήσαμε την πλατφόρμα ξεκινώντας το open beta (soft launch) από την πόλη της Αθήνας που αγαπάμε και είναι το σπίτι μας. Μέσα στον επόμενο χρόνο θέλουμε να τελειοποιήσουμε τις υφιστάμενες και να διανθίσουμε με νέες λειτουργίες την πλατφόρμα,  καθώς και να δούμε το HouseID να εδραιώνεται στην πόλη της Αθήνας ενισχύοντας έτσι την τοπική αγορά. Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να δούμε και την ομάδα να μεγαλώνει, δημιουργώντας ένα δίκτυο συνεργατών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σύμφωνα με τα δείγματα που παίρνουμε, θεωρούμε ότι είναι εφικτό σε 5 χρόνια το HouseID να μην εξυπηρετεί μόνο την Αθήνα, αλλά ακόμα 5 σημαντικές μητροπολιτικές πρωτεύουσες.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: