Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Ούτε η λευχαιμία, ούτε ο διαβήτης πρέπει να είναι ταμπού» της λέει η Ρεγγίνα Μακέδου

Στο νέο επεισόδιο του podcast που παρουσιάζει, η Ιωάννα Παλιοσπύρου φιλοξενεί μια 36χρονη γυναίκα που αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τα σοβαρά προβλήματα υγείας – Οι δύο γυναίκες μιλούν πώς μετά από κάθε τραγωδία ένας άνθρωπος μπορεί να σηκωθεί πάλι όρθιος

Την Ρεγγίνα Μακέδου, μια 36χρονη γυναίκα που στέκεται με αστείρευτη αισιοδοξία απέναντι στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, φιλοξενεί η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο νέο επεισόδιο του podcast «ΙΩΑΝΝΑ». Η Ρεγγίνα δίνει αυτές τις μέρες και πάλι τη μάχη, μετά την υποτροπή που παρουσίασε η λευχαιμία, αλλά μέσα από το νοσοκομείο εξακολουθεί να στέλνει μηνύματα δύναμης και αισιοδοξίας.

Πρόσφατα, η Ρεγγίνα συναντήθηκε με την Ιωάννα για ένα podcast που μιλούν για όλα: για τη λευχαιμία και τον διαβήτη της Ρεγγίνας, για τη φιλοσοφία ζωής που έχουν, για τα ταμπού που περισσεύουν σε θέματα υγείας, για την καθημερινότητά τους, για τα μαθήματα ζωής που πήραν από τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Η Ρεγγίνα Μακέδου, εκμυστηρεύεται στην Ιωάννα:

• Πώς αποφάσισε όταν νοσηλευόταν για τη λευχαιμία να ανεβάζει βίντεο στα social media με τίτλο «Χορεύουντας με τον καρκίνο» και πώς αποφάσισε και επέβαλλε στο περιβάλλον της να μην την θεωρεί κανένας «καημένη» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

• Πώς χάρη σε έναν αισθητήρα που φοράει στο μπράτσο της διαχειρίζεται το διαβήτη της πιο εύκολα και αποτελεσματικά (σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre της Abbott) και γιατί ο διαβήτης πρέπει να πάψει πια να θεωρείται μια ασθένεια-ταμπού για την ελληνική κοινωνία.

• Ποια είναι η φράση που λέει κάθε πρωί όταν ξυπνήσει για να παίρνει δύναμη και τι έχει να πει σε όσους παλεύουν με δυσκολίες που φαίνονται αξεπέραστες.

• Ποιο είναι το μάθημα ζωής που έχει πάρει από όλους τους αγώνες που έχει δώσει και γιατί πιστεύει ότι πρέπει να συγχωρούμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους άλλους, αν θέλουμε να νιώθουμε ελεύθεροι και ισορροπημένοι τιμώντας το δώρο της ζωής.

Μια συζήτηση ανάμεσα σε δύο νέες και γενναίες γυναίκες, που έχουν πολλά να πούνε για το πώς μετά από κάθε τραγωδία μπορείς να σηκωθείς πάλι όρθιος και να διεκδικήσεις μια ευτυχισμένη ζωή.

Photο: Ολυμπία Κρασαγάκη

Ακούστε το podcast εδώ:

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: