Ιωάννα Κολοβού: Διευκρινίσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την έξωση

Σε έξωση στην δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού, η οποία για χρόνια ήταν συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη, προχώρησαν οι Αρχές μετά τον πλειστηριασμό για χρέος της τάξης των 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ίδια στις 5:30 το πρωί έφτασε ο δικαστικός επιμελητής μαζί με αστυνομικούς, της χτύπησαν την πόρτα και της ζήτησαν να τους ανοίξει. Όταν η ίδια δεν το έκανε, σύμφωνα με όσα είπε στο OPEN, τότε κλειδαράς έσπασε την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για το περιστατικό. Όπως τονίζεται: «σχετικά με τη διαδικασία έξωσης που βρίσκεται από σήμερα 21/22/2022 το πρωί σε οικία ημεδαπής στην περιοχή του Ζωγράφου, διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του (APΘPO 160 TOY Π.Δ. 141/91)».

Η ΕΣΗΕΑ στο πλευρό της δημοσιογράφου

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ μέσω της οποίας εκφράζει τη συμπαράσταση στη συνάδελφο: «Εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού, που έχασε το μοναδικό της σπίτι για οφειλή ύψους 15.000 ευρώ.

Η συνάδελφος είναι μία από τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, που έχουν περιέλθει σε τρομερά δεινή θέση την τελευταία δεκαετία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που χτύπησε ανελέητα όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της ανεργίας και της ανέχειας, που ξεκίνησαν με το κλείσιμο εφημερίδων ήδη πριν το 2009, τώρα κορυφώνονται, με τους πλειστηριασμούς των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων για χρέη, επειδή οι οφειλέτες έχουν πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δύσκολη αυτή κατάσταση».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: