Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ: «Αγκαζέ» με νεαρό πρόσφυγα σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Δείτε φωτογραφίες

Φορούσε το κόκκινο χαρακτηριστικό καπέλο — Το χρονικό της προβοκατόρικης ερώτησης στον πρωθυπουργό, αλλά και η σύλληψή της το καλοκαίρι του 2021

Στην Ελλάδα παραμένει η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, παρότι πριν λίγους μήνες -μετά την δημόσια αντιπαράθεση της με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη- είχε ανακοινώσει ότι θα φύγει από την χώρα μας διότι δεχόταν απειλές, όπως είχε ισχυριστεί.

Την Κυριακή πάντως, ήταν στο κέντρο της Αθήνας και διαδήλωνε μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες στην αντιρατσιστική συγκέντρωση. Φορούσε το χαρακτηριστικό κόκκινο καπέλο, το οποίο η ίδια έχει μετατρέψει σε προσωπικό σύμβολο και ήταν αγκαζέ με νεαρό πρόσφυγα.




Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, ζει πολλά χρόνια στην χώρα μας, ασχολείται και καλύπτει το προσφυγικό ζήτημα ενώ με τα άρθρα της έχει ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Η προσβλητική της συμπεριφορά κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ολλανδό ομόλογο του, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.



Το καλοκαίρι είχε βρεθεί αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη. Στις 13 Ιουνίου του 2021 η δημοσιογράφος έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έως έναν χρόνο φυλάκισης, καθώς συνελήφθη για «διευκόλυνση παράνομης διαμονής ξένου πολίτη» στην Ελλάδα.

Η ίδια είχε δηλώσει στον Guardian ότι συνελήφθη επειδή ντόπιοι στην Ύδρα ειδοποίησαν την αστυνομία για την παρουσία του Φρίντον, ενός 23χρονου αιτούντα άσυλο από το Αφγανιστάν. Ο Φρίντον μένει μαζί της ενώ έχει κάνει έφεση για την αρνητική απόφαση στην αίτησή του για άσυλο.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: