Ινδία: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 18 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Οκτώβριο στην Ινδία από πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκαλούνται από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται έπειτα από ξαφνικές πλημμύρες στη νότια Ινδία, μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης, τα οποία σημείωσαν ότι τρία λεωφορεία παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Τα σωστικά συνεργεία περισυνέλλεξαν περίπου 12 πτώματα από τρία λεωφορεία που παρασύρθηκαν χθες, Παρασκευή, από τα νερά στο κρατίδιο Άντρα Πραντές.

Ακόμη αγνοείται η τύχη τουλάχιστον 18 ανθρώπων, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο The NewsMinute.

Οι όλο και πιο απρόβλεπτες και ακραίες καιρικές συνθήκες που πλήττουν την νότια Ασία τα τελευταία χρόνια προκαλούνται από τις κλιματικές αλλαγές και επιδεινώνονται από την αποψίλωση των δασών, την ανέγερση φραγμάτων και την υπερβολική ανάπτυξη, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Οκτώβριο στην Ινδία από πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκαλούνται από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και οι μετεωρολόγοι ανακοίνωσαν ότι σήμερα αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές σε αρκετές περιοχές του νοτίου τμήματος της χώρας.

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο μήνα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Κεράλα.

Χθες οι αρχές του κρατιδίου αυτού απαγόρευσαν την πρόσβαση στον ναό της Σαμπαριμάλα, έναν από τους πιο ιερούς του ινδουισμού, λόγω των ισχυρών βροχών.

Από την περασμένη εβδομάδα, εκατοντάδες πιστοί συρρέουν καθημερινά στην Σαμπαριμάλα στο πλαίσιο ετήσιου προσκυνήματος που διαρκεί δύο μήνες.

Η άνοδος της στάθμης των υδάτων στον ποταμό Πάμπα, ο οποίος θεωρείται ιερός, ανάγκασε τις αρχές να απαγορεύσουν στους πιστούς να μεταβούν εκεί για μια ημέρα, γράφει σήμερα η εφημερίδα Hindustan Times.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: