Ινδία: Ψήφισε λάθος κόμμα και έκοψε το δάχτυλό του

Το δάχτυλό του έκοψε ένας Ινδός όταν συνειδητοποίησε πως, αντί να ψηφίσει το κόμμα που στήριζε στις εκλογές, έριξε την ψήφο του στους αντιπάλους.

Ο λόγος για τον Pawan Kumar, ο οποίος, μιλώντας στην κάμερα, ανέφερε πως από λάθος ψήφισε υπέρ του κυβερνώντος κόμματος αντί ενός περιφερειακού, εξηγώντας πως μπερδεύτηκε από τα πολλά σύμβολα που υπάρχουν πάνω στην εκλογική μηχανή μέσω της οποίας ψηφίζουν.

Στην Ινδία είθισται όταν ένας πολίτης ψηφίσει, να βάφουν τον δείκτη του με ανεξίτηλο μελάνι προκειμένου να μην μπορεί να ξαναψηφίσει. Ο Kumar ψήφισε την Πέμπτη κατά τη δεύτερη φάση των εκλογών στην Ινδία.

«Ήθελα να ψηφίσω για τον ελέφαντα αλλά ψήφισα για το λουλούδι κατά λάθος», ακούγεται να λέει στο βίντεο αναφερόμενος στα σύμβολα των δύο κομμάτων.

Τα σύμβολα των κομμάτων έχουν ιδιαίτερη σημασία στις εκλογές της Ινδίας καθώς επιτρέπουν στους ψηφοφόρους μιας χώρας όπου ο αναλφαβητισμός είναι πολύ ψηλά, να τα ξεχωρίσουν. Στις κάλπες κατεβαίνουν πολλά περιφερειακά κόμματα αλλά και κόμματα συνεργασίας τα οποία προκαλούν σύγχυση στους ψηφοφόρους.

Ο ελέφαντας είναι το σύμβολο του συνασπισμού που είναι αντίπαλος του Ναρέντρα Μόντι στο Ουτάρ Πραντές, ενώ το άνθος του λωτού είναι το σύμβολο του κυβερνώντος κόμματος.

Η ψηφοφορία στις ινδικές εκλογές ξεκίνησε στις 11 Απριλίου και συνεχίζεται έως τις 19 Μαΐου. Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν στις 23 Μαΐου και μέχρι τότε αναμένεται να έχουν ψηφίσει 900 εκατομμύρια πολίτες στις μεγαλύτερες εκλογές του πλανήτη.

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: